Vad är Grannskapsråd för något?

Grannskapsråd är något som kommunen i samarbete med HSB började att experimentera med i början av 90-talet. Grannskapsråd bildades i Ullstämma och T1 ungefär samtidigt där Ullstämmas är den som fortfarande finns kvar. Tanken var att bostadsrättsföreningar, samfälligheter, skolor dagis och verksamheter i området skulle samarbeta och ha tillgång till gemensamma lokaler där både äldre och barnfamiljer kunde umgås.

I avtalet med kommunen har grannskapsrådet möjlighet att utnyttja flera av lokalerna i Grannskapshuset och hyra ut dem till alla i området till en taxa som grannskapsrådet bestämmer. Grannskapsrådet har även ansvar för pubkommitén som anordnar pubkvällar onsdagar jämn vecka i restaurangen. Den verksamheten är självgående men grannskapsrådet bidrar med pengar vid speciella tillfällen som t.ex. Valborgsmässoafton. 

Då det på senare år har flyttat in flera barnfamiljer finns hopp om föryngring av grannskapsrådet och att vi återigen ska kunna anordna aktiviteter för alla som bor i området med gemensamma krafter.

Inga idéer är tokiga så kom med förslag!

En gammal tradition som skulle vara kul om vi kunde återuppta är valborgsmässofirande med brasa och fyrverkerier i södra delen av området. Någon som kan tänka sig att vara med och dela på bördan som brandvakt?

Vill ni vara med och påverka vad vi ska hitta på för aktiviteter så kan ni vara med och lyssna på våra möten som är offentliga och vill ni även vara med och påverka så kontakta någon i styrelsen.