Information om laddplatser för elbilar

25 november 2020
Här finns mer detaljerad information om Styrelsens förslag för laddplatser för Elbilar som komplement till den korta sammanfattning som har skickats ut i pappersform nyligen.
Informationen består i ett antal PDF-dokument (Adobe Acrobat).
 
Främst det sammanställda dokument med analys och utredning av förutsättningarna, kravställning på anläggningen och en förfrågan för att inhämta ett budgetpris på förfrågad anläggning för att ha något att förhålla oss till. Bilagt i dokumentet finns också det anbud som vi fått som svar från en utvald installatör.
Med som underlag i förfrågan finns ett antal planritningar som visar omfattningen och en del måttsättningar för att kunna räkna förfrågan så korrekt som möjligt.
 
Utifrån detta förslag önskar styrelsen alltså återkoppling från oss i föreningen. Vad tycker vi?
Styrelsens syfte är ju att verka för föreningens bästa och utifrån det uppdrag som styrelsen fick på stämman att utreda frågan är målet att  utforma anläggningen på bästa sätt efter våra behov.
 
Styrelsen avser alltså att förbereda oss i föreningen på frågan, för att i början av 2021 kalla till extra föreningsstämma för beslut i frågan om laddplatser för Elbilar samt Solel. Målsättningen är att om det blir ett jakande beslut i frågan omgående fortsätta med detaljprojektering, upphandling och därefter installation.
 
Notering: HSB har precis nu under senhösten tecknat Ramavtal med Autocharge som laddoperatör efter att fler föreningar i Östergötland infört laddplatser med positivt resultat. Styrelsens förslag bygger på denna lösning.
Ramavtalet förenklar vidare upphandlingsförfarande för oss som förening. Det finns också framtagen integration med HSB:s system vilket förenklar handhavandet under drift framåt.
 

 Länk till underlag