Byte av fönster

17 januari 2012 Tommy Pettersson på HSB redogjorde, på föreningstämman, för det planerade bytet av fönster. Här är en sammanfattning.

Föreningen kommer under detta år att börja byta samtliga fönster i Brudlyckan. Fönsterbytet är nödvändigt eftersom fönstren är från 1948 och en del av dem är dåliga. Det är problem med dragiga balkongdörrar och det saknas reservdelar till dem. Det gör att reservdelar måste tillverkas från grunder. Många bostadsrättsinnehavare har bekymmer med att det regnar in. En del fönster är i ett sådant skick att de bör bytas snarast.

Föreningen måste byta samtliga fönster, inklusive källare- och vindsfönster. Fönstren är i varierade kvalitet, kanske 30 procent är så dåligt att de måste bytas, men även för de andra fönstren är det klart värt byta. Vi tjänar på det både energimässigt och ljudmäsigt. För de som bor på Lindövägen kan 20 procent av av ljudnivån minska.

De fönster vi byter till kommer att bli så kallade treglas, vilket mer korrekt är 2+1 glas. Mer information kommer att lämnas senare.

Ingen kommer att behöva att bo baracks. Entreprenören tar ett fönster i taget och sätter tillbaka det. För lägenhetsinhavare rör dig sig om en dag eller två per lägenhet.

Stryrelsen kommer att begära in offerter som underlag och gissningsvis i mitten av mars kommer ett avtal att träffas. Sedan tar det åtta till nio veckor innan fönster och balkongdörrar kan levereras. Det är inte säkert att ´hela föreningen samma år byter fönster under samma år, men troligt om vädret tillåter det.