Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

”Gått lättare än vi trodde”

Stambytet på Brunnegatan i Norrköping del 2
Foto: Crelle Photography

Under stambytet har familjen Mustafic på Brunnegatan fått flytta ner till evakueringsbodarna på gården. Först trodde de att det skulle bli bökigt, trångt och kallt. Men efter ett par veckor är de positivt överraskade.

– Det funkar jättebra. Vi har varmt och skönt och det är till och med golvvärme på toan, säger Ismet.

– Ja, det är faktiskt varmare än i lägenheten. Det har gått lättare än vi trodde, tillägger Emira.

Men det gäller att inte släppa in höstkylan, för deras tillfälliga bostad är inte stor; ett kombinerat sov- och vardagsrum samt kök i ett, och så en liten hall och ett badrum. Därför är familjen noga med att inte ha ytterdörren öppen för länge.

Ismet, Emira och deras tre barn Lamija, 10, Adin, 7, och tremånadersbebisen Ermin har bott i den tillfälliga evakueringslägenheten knappt två veckor när vi hälsar på. Det här är deras hem fram till den 25 november då stambytet i den ordinarie lägenheten är klart. Eftersom familjen är rätt stor får de disponera två av de tillfälliga lägenheterna, både nummer tre och fyra.

– Vi är här i fyran på dagarna och går till trean här intill när det är läggdags, säger Ismet.

Det händer också att minstingen Ermin sover middag inne i trean medan resten av familjen håller till här i fyran. De har en kamera och monitor som gör att de ändå har koll på bebisen.

Det enda som är lite krångligt är att de inte har något skötbord i sitt tillfälliga hem utan får lösa blöjbytena på annat sätt, men det går det med.

Annars fanns nästan allt på plats redan när de flyttade ned.

– Vi har i stort sett bara tagit med oss kläder, sängkläder och kuddar från lägenheten. Mikron och kaffebryggaren är HSBs. städgrejer fanns, ja till och med tavlan på väggen hängde här när vi kom, säger Emira.

De saknar ett rejält kök. Här finns spis med kokplattor men ingen ugn. Som tur är bor Ismets mamma nära och hon lånar gärna ut sin ugn när det behövs. Kylskåpet med sitt frysfack är också i minsta laget.

Men på det stora hela är familjen nöjd med den här tillfälliga lösningen. Deras små lägenheter är praktiska och fräscha. Och snart har ju de fem veckorna gått.