Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Göteborg säljstartar brf Sannaparken i Majorna

10 december 2019

I det gamla området kring Fixfabriken i Majorna bygger HSB Göteborg moderna hem med klassiska kvaliteter. Den 12 december startar försäljningen av 135 lägenheter om 1 till 5 rum och kök med beräknad inflyttning hösten 2022.

HSB brf Sannaparken är en del av det nya bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna. När det är klart skapas fyra nya kvarter på platsen där Fix AB under decennier hade sina lokaler. Det är ett steg i att förtäta det attraktiva området mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård.

– Äntligen är vi med och utvecklar nya bostäder i Majorna igen. Det är ett område där vi byggt mycket historiskt men nu var det 45 år sedan senast vilket gör det extra kul att komma igång här. Att kunna erbjuda våra medlemmar och bosparare lägenheter i bra läge intill Sannaparken med närhet till Mariaplan känns väldigt bra, säger Kristian Isberg, affärsområdeschef nyproduktion och hyresfastigheter, HSB Göteborg.

HSB brf Sannaparken kommer att tillföra 135 moderna och ljusa hem till området och har hämtat inspiration och kvaliteter från klassiska sekelskifteslägenheter. Här finns allt från små studiolägenheter, till rymliga treor och fyror, samt väl tilltagna femmor. Generös takhöjd, platsbyggd förvaring och höga fönster med vinklade nischer är några exempel på fina kvaliteter som många uppskattar, men som inte är så vanliga i dagens nyproduktion.

Bakom utformningen står What! Arkitektur som tagit stor hänsyn till Majornas särpräglade stadsbild och hämtat inspiration från kringliggande arkitektur. På kommunens intilliggande mark kommer det även att byggas för handel, skola, förskola och äldreboende.

Stort intresse för Fixfabriken
Att det byggs ett så stort bostadsområde mitt i en attraktiv stadsdel där många göteborgare vill bo, är efterlängtat. Dessutom är det en legendarisk boplats i Göteborg. Arkeologiska utgrävningar har visat att det har bott människor här sedan inlandsisen drog sig tillbaka. När det gamla fabriksområdet är färdigbyggt kommer cirka 500 nya lägenheter stå klara.

– Det är lätt gilla Majorna med sin genuina charm och breda utbud. De som flyttar in i brf Sannaparken är dessutom med och skapar en ny stadsdel. Här bor man nära myllrande stadsliv, hamninloppet och Röda sten, där du kan få rekreation och kulturupplevelser, säger Christoffer Jonsson, säljare på HSB Göteborg.

Alla bostäder i brf Sannaparken har balkong eller uteplats. Föreningen kommer att bygga en gemensamhetslokal som passar både för fest och styrelsearbete. Det kommer även att finnas en gemensam tvättstuga, hissar och en bokningsbar övernattningslägenhet. Husen kommer att vara certifierade enligt Miljöbyggnad silver. I brf Sanna­parken finns också ett mobilitetsavtal tecknat mellan HSB Göteborg och Göteborgs Stad som ska underlätta för de boende att färdas till fots, på cykel, med kollektivtrafik eller med bilpool.

Säljstart för HSB brf Sannaparken sker den 12 december för bosparare och medlemmar i HSB, därefter till övriga intressenter. Inflyttning av de första lägenheterna planeras till hösten 2022. Fixfabriken är en del av BoStad 2021 som är ett samarbete för att bygga 7 000 extra bostäder fram till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

För mer information:
Jens Holmberg, PR- och kommunikationsansvarig HSB Göteborg
070-721 50 11
jens.holmberg@hsb.se

HSB Göteborg är ett kooperativt bostadsföretag och verkar från Lysekil i norr till Kungsbacka i söder. Vi erbjuder nyproducerade bostadsrätter i attraktiva områden, hyreslägenheter, ett fördelaktigt bosparande och ett heltäckande förvaltningsutbud för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Idag är det 70 000 medlemmar som alla äger HSB Göteborg tillsammans. I samverkan skapas Det Goda Boendet – goda bostäder, välskötta hus, trygg boendeekonomi och en god boende gemenskap. Och eftersom det är medlemmarna som äger HSB är det också de som demokratiskt beslutar om verksamheten. Detta skiljer HSB från övriga och ger också medlemmar möjlighet att utveckla sitt boende till något unikt och givande.