Målningsarbetet 2023

19 september 2023 Här är information om plåt- och målningsarbetet som föreningen beställt under 2023.

I mitten av juni började entreprenören Sandå sitt arbete med målning samt byte av plåt och trä. 

Plåtarbetena bestod i att byta plåtar kring fönster och dörrar på lodräta väggar. Plåtar uppe på taken har målats. Enbart 1 stuprör har bytts per lägenhet, det som finns över köket. (Övriga stuprör och alla hängrännor ska bytas vid underhållsarbeten längre fram i tiden.)

Alla träfasader har undersökts. När röta i träet har identifierats har snickare bytt träpanel och ev stomkonstruktioner. Omfattningen var större än beräknat av mängden trä som behövde bytas. De boende som ville ha hjälp att byta trä på sina privata konstruktioner har kunnat beställa sådan hjälp, eller själv byta träpanel före målning. 

Efter att snickaren bytt det skadade träet har målare målat SAMTLIGA träfasader på de byggnader som föreningen ansvarar för, i vitt eller gult. Helt privata byggnader har inte ingått. Men på tex en tillbyggd carport har allt trä målats, eftersom det inte hade varit snyggt att måla halva väggen. Denna målning har föreningen bjudit de boende på. 

Höstens arbeten avslutades den 28 november 2023 med en slutbesiktning. Slutbesiktningen resulterade i några anmärkningar, som Sandå kommer att åtgärda när det åter blir varmt nog att måla utomhus, dvs ungefär i mars-april 2024. Arbetet avslutas således helt när de återstående anmärkningarna är klara. 

Vi tycker att det blivit väldigt fint i området efter arbetet! Hoppas att ni också tycker detsamma. 

 

Byggställningar

Till nyhetslistan