Tack för en trevlig dag

26 september 2016 Den 24 september 2016 firade Brf Krönet 50 år och det blev en oförglömlig dag på många sätt.

Det blev en lyckad tillställning. Vädret var i det närmaste perfekt, även om några orosmoln drog över och skymde solen en stund under dagen. Ordförande Birgitta Svensson hälsade alla välkomna till den fina dagen. Vi startade med tipsrunda och korvgrillning medan några satt i skuggan under soltältet och njöt av trubaduren Simon Ahlström, som på ett förtjänstfullt sätt tolkade sina stora idoler Björn Afzelius och Mikael Wiehe. Barnen fick dessutom prova lyckan i fiskdammen, där det nappade rejält. HSB Skåne hade sin representant, Admir Ibrahimovic på plats att svara på frågor kring bosparande och ekonomi. Eslövs ungdomsorkester, lysande i rött, kom också på besök och bjöd oss på några låtar ur sin breda repertoar, från marscher till filmmusik 

Så var det dags för en milstolpe i krönets historiaett vårdträd var beställt och skulle nu planteras, naturligtvis av proffsen från företaget Växtkraft. Eftersom det är ett vårdträd till de boende i föreningen ville vi att så många som möjligt av föreningsmedlemmarna skulle vara med vid planteringen, så alla närvarade fick chansen att ösa på en skyffel jord då trädet var på plats. Efter det placerade vår ordförande Birgitta en skylt vi trädet, med texten ”Till alla våra boende, nu och i framtiden. Den ståtliga silverlinden får säkert vara med även vid nästa jubileum. 

När trädet var planterat blev det så dags för prisutdelning till vinnarna av tipsrundan. Biobiljetter och chokladaskar stod högst på vinstlistan och spänningen var stor in i det sista och fick till slut avgöras med utslagsfrågan: Hur många korkar finns det glasburken? (F.ö. en gammal bryggeritävling, hehe.) 

Finalen på eftermiddagen blev också en höjdare. Ett hundratal heliumballonger i olika färger skickades mot den ljusblå, nästan molnfria himlen. Ett tystlåtet men färgsprakande fyrverkeri fick alltså avsluta eftermiddagens program på innergården. 

Vidare till kvällens begivenheter med en välsmakande trerätters på restaurang Odd Fellow och den duktige trubaduren Erik Lindqvist, som underhöll med kända låtar från 60-talet fram till idag. Ett sjuttiotal gäster hade anmält sig till middagen så uppslutningen där var god. Erik toppade kvällen med ett musik-quiz, där det gick ut på att först komma på rätt låt, artist eller årtal. Stämningen var hög och det gissades friskt. Under middagen passade man också på att avtacka HSB Skånes representant Mats Karlsson, som suttit med i vår styrelse under 13 år, men som nu beslutat sig för att dra ner på åtagandenaVi uppmärksammade också den som bott längst i föreningen, Kjell Petersson, som fortfarande bor kvar på Krönet. Kjell hade också en hel del att berätta om, bl a hur Eslöfs Nya bryggeri revs och gav plats åt Brf Krönet, dit han flyttade med sin familj efter färdigställandet. 

Styrelsen vill tacka alla boende som kom och medverkade till att jubileumsdagen blev så lyckad och ett stort extra tack till dem utanför styrelsen som hjälpt till med arrangemanget.

Det fotograferades en del under dagen och bilderna publiceras inte här av integritetsskäl men delas gärna digitalt om du skickar ett mejl till info.kronet@comhem.se

 

Med vänliga hälsningar 

Styrelsen Brf Krönet 

Birgitta SvenssonBengt ThernströmDan OlssonEgon NilssonTonny Sahlin och Tommy Roth