Inför byte av bredbandsleverantör

07 mars 2021

HSB BRF Linero har beslutat 2021 att byta tjänsteleverantör för internet. Under många år har BRF Linero haft Telenor (som tidigare hette Bredbandsbolaget) som leverantör, men vi kommer nu byta till A3. Den nya bredbandsleverantören tillhandahåller snabbare uppkoppling och hastigheten går från dagens 250/250 Mbit/s till 1000/1000 Mbit/s.

För att alla boende ska kunna få högre hastighet på sitt bredband behövs det bytas ut kablage i varje lägenhet. Detta kommer att utföras av företaget Capass AB. 

När kommer arbetet genomföras?

Arbetet kommer att påbörjas i mars 2021 och vara klart i september 2021. Vi kommer att börja i port 1A och gå vidare uppåt i nummerordning. 

Installationen kommer att utföras av Capass AB och deras logotyp finns på deras arbetskläder. Inför besöket kommer Capass AB personal att fråga den boende om den boende eller någon annan i hushållet har coronarelaterade symtom.

Capass personal kommer att använda engångshandskar, munskydd och handsprit på sina händer innan och efter besök i lägenhet.

Vad innebär arbetet med att bygga nätverk rent praktiskt?

För att byta ut det gamla kablage ni har idag kommer det behöva klippas och dras nytt. Detta betyder tyvärr att du som boende kommer vara utan internet i max 48 timmar. Ni kommer få en avisering i er brevlåda om när ert internet kommer ligga nere. Kan ni inte ge oss tillträde till er lägenhet så kommer ert internet ligga nere tills vi får tillträde till er lägenhet. 

Ombyggnaden innebär sedan att Capass AB behöver komma in i din lägenhet för att byta ut det kablage som idag går till ert befintliga nätverksuttag. Capass AB kommer även att byta ut uttaget samt kontakten och kommer att kontakta dig innan detta behöver göras.

Vad behöver jag göra just nu?

Just nu behöver du inte göra något alls.

Innan Capass AB kommer till din lägenhet kommer det att sitta lappar i trapphuset som informerar om vad som kommer att hända. I samband med detta kommer Capass AB att avisera med information i din brevlåda om när installationen kommer att göras i just din lägenhet och om du behöver vara hemma eller hur du ska göra för att lämna tillträde till lägenheten. 

Jobbar du hemma eller behöver göra något på internet de dagarna du kommer vara utan så kan föreningen erbjuda dig nätverk i föreningens möteslokal. 

Med vänlig hälsning
HSB BRF Lineros Styrelse
A3
Capass AB

Frågor eller ytterligare information vänligen kontakta:
simon.tuneld@climat80.se

Bilder
  • Capass logotyp
    Capass logotyp