Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Skåne firar HSBs 90-årsjubileum

30 juli 2013 År 1923 bildades kooperationen HSB, vilket betyder att rörelsen i år fyller 90 år. Detta jubileum kommer HSB Skåne att uppmärksamma genom en fest med en ordentlig tidsresa dit representanter från bostadsrättsföreningar bildade på 30-talet fram till 10-talet är inbjudna. Extra roligt tycker vi på HSB Skåne naturligtvis det är att HSBs första hus och bostadsrättsförening uppfördes på just Skånegatan i Stockholm.

Mycket har hänt sedan den första bostadsrättsföreningen bildades i HSB Skånes regioner fram till i år då brf Farinet 2 färdigställdes. Under denna tidsperiod har HSB varit med och påverkat boendeformer och praktiska lösningar för hemmet, mer om detta finns att läsa på www.hsb-historien.se.

Till HSB Skånes eget firande har utvalda bostadsrättsföreningar i hela HSB Skåne bjudits in; varje närvarande bostadsrättsförening representerar det årtionde den bildades. På plats denna kväll kommer på så vis alla årtionden mellan 30- och 10-talet finnas representerade och skapa den 90-åriga tidsresa vi har i vårt bagage.

HSBs 90-årsjubileum uppmärksammas på flera sätt, bland annat genom en folkhemsutställning på Nordiska Museet i Stockholm. Alla HSB-medlemmar kan se denna utställning helt gratis.