Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Minikonferens i Eslöv 21/3

22 mars 2013 Torsdagen den 21 mars höll HSB Skånes marknadsområde Eslöv i sin lokalt arrangerade styrelsekonferens på Medborgarhuset i Eslöv. Juridik, klimatavtal och aktivt styrelsearbete stod då i fokus.

Temat för dagen var styrelsens arbete. Eslövs Medborgarhus tog emot de cirka 40 representanterna från HSB Skånes bostadsrättsföreningar samt medarbetare från HSB Skåne. HSB Skånes jurist Carl Henrik Stenmarker öppnade med att berätta om juridiska frågor som är vanligt förekommande i ett styrelsearbete; hantering av bluffakturor, nya regler kring andrahandsuthyrning samt hantering av störningsärenden med rättsfallsexempel.

Magnus Andersson tog därefter vid. Magnus, som är ekonom, var inbjuden från kontoret i Lund och talade om hur den aktiva styrelsen ser ut och vad som gör den till en aktiv styrelse. Han gav även råd och tips till hur den aktiva styrelsen ska arbeta för att göra styrelsearbetet mer attraktivt. Jörgen Svensson fortsatte sedan med att prata om HSB Skånes klimatavtal och den stundande Energimässan som äger rum den 11 april i HSB Skånes Visningsstudio i Lund.

VD Ann Irebo fick därefter ordet. Efter en tuff avslutning på det gångna året för kontoret i Eslöv tillförde Ann god energi inför framtidens utmaningar. Standupartisten Fredrik Ekdala underhöll sedan med historier och anekdoter innan konferensen avslutades tillsammans med en trevlig middag.