Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Minikonferens i Ystad 14/3

15 mars 2013 Igår, torsdagen den 14 mars, var HSB Skånes marknadsområde Ystad först ut i raden av fem lokalt arrangerad styrelsekonferenser. Marknadsområdeschef Lena Henriksson delar här med sig av konferensens hållpunkter.

Temat för konferensen var Styrelsens arbete. Vi hade 40 deltagare med representanter från hälften av våra föreningar. Huvudnumret var HSB Skånes egna jurist Carl Henrik Stenmarkers föredrag om juridiken i styrelsearbetet och han fick mycket uppskattning för sitt sätt att tydliggöra juridiken i styrelsens vardagsarbete. Konferensens alla deltagare var aktiva i diskussioner kring exempelvis andrahandsuthyrningar, bluffakturor och jävsituationer medmera.

Jörgen Svensson, vår certifieringsgeneral, informerade kort om vårt arbete med miljöfrågor och avslutningsvis underhöll standup-artisten Fredrik Ekdala oss med historier om de kollisioner som kan uppstå i möten mellan människor och skillnaderna mellan manligt och kvinnligt tänkande. En tänkvärd stund med både humor och allvar. Hela konferensen avslutades med en liten middagsbuffé med efterföljande kaffe.