Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Skånes styrelse och ledning på kollobesök

27 juni 2013 Under torsdagsförmiddagen blev fördelningen mellan barn och vuxna lite jämnare när HSB Skånes styrelse och ledning var på besök på sommarkollot. Med stora leenden och nybakade bullar tog kolloledarna emot den nyfikna vuxenskaran.

Medan barnen såg klart på sommarlovsmorgon berättade kolloföreståndaren Elisabeth hur en kollovecka ser ut, vad barnen gör och vilka aktiviteter som är inplanerade. Natten till idag (torsdag) hade sex barn vågat sig på att sova ute i vindskyddet som de själva hjälpt till att sätta upp. Trots lite blåst och regn sov de kvar där hela natten.

När barnen sett klart på sommarlovsmorgon och gett sig ut på verandan för att äta av de nybakta frukostbullarna, begav sig styrelsen och ledningen in i huset för att se hur barnen bor. Ingabritt Sandahl, styrelseledamot, kunde snabbt konstatera att huset hade byggts om en del sedan hon själv var på kollot som barn.

Efter att ha promenerat ner de dryga fem minuterna till badstranden och tillbaka igen, var det flera som hade svårt att motstå en spontan fotbollsmatch med en del av barnen. Barnen kallade snabbt in kolloledaren ”Poppe” för att de tyckte att de vuxna behövde lite extra stöd i matchen.

Ett par styrelseledamöter valde istället att spela kort med barnen och titta på deras fina konstverk. Styrelseordförande Sven Gudmundsson valde att spela en bordtennismatch innan det var dags att lämna Hässleholmskolonin för den här gången.

HSB Skåne tackar alla kolloledare och kollobarn för att vi fick hälsa på och önskar en fortsatt härlig och aktiv vecka, precis så som vi fick vara med och bevittna denna energigivande förmiddag.