Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Doreen Månsson och Christopher Dominique skriver låt till Barngalan 2014

14 oktober 2014 Den 22 november arrangerar HSB Skåne Barngalan 2014 i Lund, med temat Läslust & glädjefnatt. Inför galan kommer Doreen Månsson och Christopher Dominique att specialskriva en låt baserad på barns berättelser om läsning och skrivning. Allt överskott från låten går till BRIS.

Den 9 september träffade Doreen och Christopher elever på Lerbäckskolan i Lund för att ta del av deras tankar om läsning och skrivning. Barnen hade redan innan besöket fått i uppgift att fundera kring läsandets och skrivandets glädjeämnen och utmaningar. Under besöket delades barnen in i grupper där de fick berätta om vad de kommit fram till. Det barnen berättade ligger till grund för låten som Doreen skriver texten till och Christopher Dominique tonsätter. 

Samtidigt har det gått ut en inbjudan till skolklasser i årskurs 2-4 i HSB Skånes upptagningsområde som uppmanar eleverna att delta i skapandet av låten genom att skicka in sina berättelser, dikter, visdomsord, teckningar etc. Deras bidrag har också samlats in och levererats till Doreens och Christophers skrivarstuga.