Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Fem lyckade Minikonferenser för HSB Skåne

03 april 2014 Under årets första månader har HSB Skånes fem marknadsområden arrangerat fem olika Minikonferenser kring tema mångfald. Deltagare bestående av representanterna från HSB Skånes bostadsrättsföreningar fick bland annat ta del av juristernas dragning av diskrimineringsfall och de lokala politikernas syn på den aktuella bostadssituationen.

Mångfaldstemat som satte tonen på alla fem konferenser kommer ursprungligen från HSB Skånes övergripande årstema för 2014 – vilket är mångfald. Två av HSB Skånes egna jurister turades därför om att delta på alla konferenser med en egen juridikdragning om bland annat diskrimineringsfall. Någonting som styrelserna kan stöta på i det dagliga arbetet i bostadsrättsföreningen.

Med tanke på att det är valår hade även lokala politiker, för just den specifika ort där konferensen hölls, bjudits in för att dela en diskussionsstund både med åhörarna i publiken och HSB Skånes personal på plats. Frågor med fokus på det bostadspolitiska blandades med den på många orter hett omstridda parkeringsfrågan men även frågor om förtätning, satsningar på stadskärnor, kommunikationer och torghandel lyftes fram i ljuset.

Alla konferenser avslutades med trevliga middagar där samtalen om politik och juridik fortsatte även kring borden.

Vi vill tacka alla deltagare för 2014-års Minikonferenser och hoppas vi ses snart igen!

ESLÖV:
Cecilia Lind (S)
Henrik Wöhlecke (M)

LUND:
Björn Abelson (S)
Christer Wallin (M)

KRISTIANSTAD:
Pierre Månsson (Fp)
Helén Fritzon (S)

HÄSSLEHOLM:
Pär Palmgren (M)
Lars-Göran Wiberg (C)
Lena Wallentheim (S)

YSTAD:
Kristina Bendz (M)
Kent Mårtensson (S)