Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Skåne nominerad till årets mångfaldssmarta organisation

19 november 2014 Med temat mångfald har HSB Skåne drivit sin verksamhet under hela 2014. Organisationen Mine har nominerat HSB Skåne, Swedavia, Axel Johnson och Region Skåne till Årets mångfaldssmarta organisation 2014. Vinnaren av de fyra nominerade organisationerna utses den 4 december.

- Vi vill att vår arbetsplats ska vara inkluderande och till för alla. Våra kunder och medlemmar är väldigt viktiga för oss, därför vill vi även externt prata om och utmana normer och fördomar. Genom att lägga fokus på mångfald och normer synliggör vi normen i samhället och hoppas kunna visa på hur vi själva kan vara med och förändra för att nå en ökad mångfald på arbetsplatsen och i boendet och bostadsrättsföreningen, säger Cornelia Håkansson, HR-chef på HSB Skåne.

Mine som är en ideell medlemsförening och jobbar för ökad mångfald inom arbetslivet, intresserade HSB Skåne inför satsningen på mångfaldsarbetet. Det blev en naturlig del av HSB Skånes mångfaldssatsning att bli medlem i Mine. Urvalet för nomineringen till priset Årets mångfaldssmarta organisation är gjort genom bedömning utifrån en organisationsteoretisk modell, Kulturell Intelligens (CQ), som grundar sig på fyra kriterier: drivkrafter, kunskap, strategier och handling.

- När Mine var hos oss och höll utbildning uttryckte de att de var imponerade av det arbete vi gjort och att det är ovanligt att företag lägger ner så mycket tid och engagemang på mångfaldsfrågor. Att hela ledningen och chefer dessutom står bakom detta till 100 procent och vågar tala om det - det är jag stolt över, säger Cornelia Håkansson.

Under 2014 har såväl aktiviteter som det dagliga arbetet präglats av mångfaldsfrågor hos HSB Skåne i form av utbildningar, föreläsningar och gruppdiskussioner. Humorinslag i ämnet har också vävts in i form av komiker och en specialritad serie av Karin Nyberg. Utgångspunkten är att mångfaldsfrågan ska vara en stående punkt på alla personalmöten. Mångfaldsåret har skapat en stark grund i det arbete som fortsätter även efter temaårets slut.


Kontakt HSB Skåne

Cornelia Håkansson, HR-chef
Tel 0730- 78 85 52 | E-post: cornelia.hakansson@skane.hsb.se