Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Kanonväder på sommarkollots sista dag

18 juli 2014 Fyra kolloveckor har nu passerat och idag åkte de sista kollodeltagarna hem. I varierande väderlek har nästintill 100 barn skapat nya minnen i sommaridyllen i nordvästra Skåne. Nu tackar vi barn, ledare och Hässleholms kommun för den här sommaren och börjar längta till nästa!

Till kollot är barn som är medlemmar eller boende hos HSB Skåne samt barn från Hässleholms kommun välkomna. Liksom tidigare somrar var antalet sökande barn långt fler än antalet platser vi kan erbjuda. Varje vecka har 24 barn i åldrarna 8-12 år deltagit i kolloverksamheten.

De åtta kolloledarna har under veckorna tagit med barnen på äventyr såsom hajk och utflykt till Hembygdsparken i Ängelholm. I nästan alla väder har de promenerat ner till stranden för ett eller flera dopp i havet eller spelat kidz volley på tomten.

Under veckorna har barngrupperna delats in i lag som tävlat mot varandra. Bland annat har lagen samlat poäng genom att fiska upp flest krabbor ur havet.

Återigen, stort tack till alla åtta kolloledarna som har tagit hand om alla kollodeltagarna den här sommaren!