Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Lättare att hyra ut bostadsrätt i andra hand

08 maj 2014 Igår, onsdagen den 7 maj, beslutade riksdagen om nya regler för andrahandsupplåtelse. Detta kommer bland annat innebära att den som äger en bostadsrätt får större möjligheter att hyra ut sin lägenhet i andra hand. 

Igår beslutade riksdagen om nya regler för andrahandsupplåtelse. De nya reglerna, som gäller från och med 1 juli 2014, innebär att den som äger en bostadsrätt får större möjligheter att hyra ut sin lägenhet i andra hand. Kraven för vilka skäl som krävs för att få hyra ut i andra sänks och ska bedömas mer generöst. Vidare innebär de nya reglerna bland annat att bostadsrättsföreningar får ta ut en särskild avgift av en bostadsrättsinnehavare som hyr ut sin lägenhet, dock endast om detta följer av föreningens stadgar. Avgiften ska ersätta föreningen för extra kostnader som uthyrningar i andra hand kan innebära.

För mer information om de nya reglerna om andrahandsupplåtelse kontakta HSB Skånes jurist Anneli Hogart, 0730-78 84 92.