Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Magisk ledamotkonferens för hela HSB Skåne

13 oktober 2014 Den 10-11 oktober arrangerade HSB Skåne sin årliga ledamotkonferens på Ystad Saltsjöbad. Deltagarantalet var större än någonsin och likaså engagemanget och glädjen. Vi vill påstå att föreningsrepresentanter och personal från HSB Skåne tillsammans skapade magi och gjorde denna konferens till den bästa någonsin.

Bostadsrättsföreningar med spridning över hela HSB Skånes geografiska områden fanns representerade och skapade ett varmt och engagerat klimat tillsammans med HSB Skånes personal. Många nya föreningsrepresentanter fick i år glädjen att delta och detta är vi mycket glada för!

Temat för 2014 års konferens var, precis som hela detta år, mångfald och detta genomsyrade konferensens olika delar.

HSB Skånes ekonomichef Anna-Lena Norrman talade om Inyett; ett program som eliminerar felbetalningar samt om de nya redovisningsreglerna (K2 och K3). Skatteverkets Stig Svensson redogjorde för bluffakturor och hur man bäst skyddar sig mot dessa.

Schemapunkten ”Fastighetsskötarens år” var kanske den punkten som berörde publiken mest då tre fastighetsskötare (Fadi Ibrahim, Lena Yuceakin och Bo Moser) berättade för åhörarna vad det verkligen innebar att vara fastighetsskötare. Hur de dagligen får agera vänner, psykologer, goda lyssnare och trygga punkter för boende runt om i verksamheten. Hur jobbet blev som ett andra hem och hur viktigt det är att bry sig om sina medmänniskor.

Efter lunchen på fredagen höll HSB Skånes jurister Catrin Holmström och Carl Henrik Stenmarker i den stora juristdelen och det med råge. Ett mycket underhållande juridikskådespel fick deltagarna att kikna av skratt och samtidigt lära sig mer om hur ett gott styrelsearbete fungerar.

Dagen avslutades med middag och dans till Perikles.

Under lördagen besöktes konferensen av talaren Sara Lund (även ibland Claes Schmidt) och publiken svarade med öppen famn. Sara talade bland annat om transvestism, vad ordet normal betyder och vikten av att släppa in människor och se allas lika värde.

Saras egna ord om föreläsningen:
"Jag tycker det var riktigt kul att föreläsa för er. Det började lite misstänksamt, som det brukar göra när jag är hemlig, men sedan tog det ordentlig fart. Och väldigt kul med alla kommentarer efter föreläsningen. Väldigt kul men spontana applåder mitt i föreläsningen. Och slutet när alla ställde sig upp kändes ända ner i tårna. Det var en sådan lyckad kombination av föreläsning och publik som borde spelats in.”

Mer om konferensen kommer i årets sista nummer av medlemstidningen Hemma i HSB med utgivningsdag 26 november.

Vi på HSB Skåne vill tacka alla deltagare från botten av våra hjärtan – TACK för att ni gjorde denna konferensen till den mest magiska konferensen vi någonsin varit med om.