Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Aktiv sommar Challan

24 juni 2015 Sommarprojektet Aktiv Sommar Challan har nu dragit igång och på gården till brf Sting och brf Charlottsborg i Kristianstad arbetar 17 högstadieelever med olika projekt.
– Det är ett mycket spännande projekt vars syfte är att öppna upp området och få de ungdomar som bor här att lära känna området och engagera sig i sin närmiljö, säger Catarina Rapp, samordnare för projektet på Kristianstads kommun. 

Under två veckor får totalt 17 elever i årskurs 8 och 9 från Slättängskolan chansen att arbeta med olika projekt i områdena brf Sting och brf Charlottsborg. Tillsammans med fyra feriearbetande gymnasieelever, tre handledare från Kristianstad kommun och två fastighetsskötare från HSB Skåne kommer ungdomarna att arbeta med allt från matlagning till trädgårdsskötsel och skräpplockning. Projektet initierades som ett samarbete mellan Kristianstad kommun, HSB Skåne och bostadsrättsföreningarna brf Sting och Brf Charlottsborg för att ge ungdomar erfarenhet från arbetslivet redan i ett tidigt skede.
– Jag anmälde mig till detta för att det verkade intressant, säger en av deltagarna, och en annan fortsätter; jag med och för att jag inte hade något annat att göra i sommar, så detta är jättebra!

Dagen inleds med gemensam frukost och fortsätter sedan med tre timmars arbete. Arbetet leds bland annat av HSB Skånes fastighetsskötare Bengt Fridland och Amanda Liljenberg som också fördelar dagens arbetsuppgifter. Efter lunchen är det dags för olika aktiviteter så som femkamp, äventyrsgolf, paddla kanot och klättra. Varje dag avslutas med en sammanfattning där det diskuteras vad som varit bra eller mindre bra med dagen som gått. De båda fredagarna välkomnas även föräldrarna på lunch föra att även de ska få en inblick i deras barns engagemang.
– Alla aktiviteter vi gör handlar om samarbete och att stärka individen, säger Catarina.

Att HSB Skåne har valt att engagera sig i detta projekt har flera anledningar och enligt affärsområdeschef Christer Nilsson är några av dessa att engagera ungdomarna i området och att ge dem en chans att känna på arbetslivet. Något som även Tage Lundgren, vicevärd, och Lennart Persson ordförande i brf Sting håller med om.

Projektet Aktiv Sommar Challan pågår under veckorna 26–27.

Kontakt och mer information:
Catarina Rapp, Samordnare projekt Aktiv Sommar Challan, 0733-13 95 34
Christer Nilsson, Affärsområdeschef HSB Skåne, 0730-78 84 41