Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Allt var inte bättre förr – boken där HSB-medlemmar minns sin barn- ungdomstid

05 oktober 2015 I år fyller HSB Skåne 80 år. En del av HSB Skånes hyllning till detta 80-årsjubileum har varit att skapa en bok med berättelser sprungna ur ett tiotal medlemmars liv. I boken Allt var inte bättre förr blandas lyckliga minnen med mörkare sådana, som barnaga och bostadsbrist.

Genom historieskildringarna i boken vävs HSBs egen historia in. HSB Skåne har under de senaste 80 åren varit en stor del i många människors liv, inte minst genom utveckling av boendestandarden. Berättelserna i boken ger HSB Skåne inspiration och kunskap om hur arbetet med att ständigt förbättra livs- och boendekvaliteten för medlemmarna och hyresgästerna kan fortsätta.

- Boken visar hur viktigt det är att vi tar tillvara på den kunskap och erfarenhet som våra äldre medmänniskor besitter. Varje människa har sin unika historia att berätta och det är viktigt att vi tar oss tid att lyssna, säger Ann Irebo, vd på HSB Skåne.

När HSB Skåne bad några av sina äldre medlemmar att berätta om sina liv och upplevelser blev det bitvis en skakande upplevelse. Och, om du så vill, ett uppvaknande. Många av oss har nog glömt att det inte alls var länge sedan som det fanns ett helt annat Sverige. Med fattigdom, usla bostäder, stora klasskillnader och till och med barnauktioner. Men alla berättelser i boken är inte nattsvarta. I boken får läsaren också ta del av ljusa minnen och vittnesmål om ett Sverige i utveckling. Och om en gemenskap, som vi kan lära mycket av.

- Vi har skapat ett forum där flera av våra medlemmar känner en gemenskap och trygghet. Våra mogenfikor, som vi kallar de, riktar sig främst till våra äldre medlemmar och hålls varje månad någonstans i vårt verksamhetsområde. Genom sociala aktiviteter där våra medlemmar möts får vi och de tid och tillfälle att lyssna på varandra, förklarar Irebo.

Boken Allt var inte bättre förr säljs av HSB Skåne och går att beställa på www.hsb.se/skane/alltvarintebattreforr

Bokrelease
Den 7 oktober är medlemmarna som delat med sig av sin historia inbjudna till bokrelease hos HSB Skåne.

HSB Skåne säljer boken från och med måndagen den 12 oktober. Redan nu går det att förbeställa boken, klicka dig vidare till vårt beställningsformulär.