Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Stort intresse för bostadsrättsliga frågor

17 mars 2015 Intresset var stort då HSB Skånes jurister höll ett bostadsrättsligt seminarium i Lund, fredagen 13 mars. 58 deltagare bjöds på föreläsningar om diverse juridiska frågor som styrelser i bostadsrättsföreningarna ofta ställs inför.

Styrelsemedlemmar från hela Skåne fanns representerade och alla var rörande överens om att det krävs en hel del juridikkunnande av de personer som sitter i styrelserna.
- Det är ett stort ansvar att sitta i styrelsen i en bostadsrättsförening så det är bra att friska upp reglerna då och då, sade Berne Bergh från Brf Hoffmeister i Kristianstad. Mycket av det som de har pratat om här är aktuella frågor som vi ofta stöter på, fortsatte han.

Dagens tre föreläsningar berörde bland annat styrelsens ansvar vid störningar och vanvård, medlemskap och nya regler om andrahandsupplåtelse samt styrelsens ansvar och uppdraget som styrelseledamot. Deltagarna vår både engagerade och intresserade och det blev många spontana diskussioner och intressanta frågor under föreläsningarna. Samtalen och resonemangen fortsatte även mellan deltagarna under den gemensamma lunchen.
- Intresset för dagen har varit jättestort och vi märker att det finns en stor vilja att lära sig mer om dessa frågorna, sade Catrin Holmström, bolagsjurist på HSB Skåne.