Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Gammalt i ny tappning när HSB Skåne bygger i Dalby

02 februari 2015 Med utsikt över Dalbys vida slätter planerar HSB Skåne att uppföra cirka 26 nya hus i olika storlekar. I det nya området inom Påskagänget möter gammalt nytt då inspirationen till kvarteren och husen till stor del kommer från den gamla bykänslan där det fyrkantiga vägnätet har fått ge vika åt stillsamma bygator som slingrar sig mellan husen.

Under våren 2014 bjöds HSB Skåne in till en markanvisningstävling för etapp III för området Påskagänget i Dalby. I bidraget som HSB Skåne, tillsammans med FOJAB Arkitekter, lämnade till Lunds kommun föreslogs ett område med rad- eller parhus i varierande höjder där den genuina karaktären av trädgårdsstad med mindre gårdsgator tog oss hela vägen till vinst.

Både bostads- och äganderätter

Husen i det nya området planeras att uppföras som både bostads- och äganderätter och kommer till stor del att präglas av flexibla planlösningar. De gemensamma ytorna i området bjuder in till sociala aktiviteter i stort och smått och fokus kommer att ligga på ytor som lockar till spontana möten och andas trygghet. Inom området finns även lekplatser och härliga grönområden och i angränsning till husen finns såväl skola som förskola på bekvämt gångavstånd.

Påskagänget – en trygg miljö nära både natur och stad

Påskagänget, som ligger i södra delen av Dalby, erbjuder familjer en lugn och trygg miljö att bo i, nära naturen men ändå med stadens puls alldeles runt hörnet. Från området finns möjlighet till goda kommunikationer och framåt planeras ett nytt stationsområde, i anslutning till Påskagänget, där spårbunden trafik ska möjliggöra ännu bättre pendlingsmöjligheter både öster- och västerut via Simrishamnsbanan.

Säljstart av det nya området inom Påskagänget beräknas till hösten 2015. För mer information om projektet, vänligen kontakta Caroline Sellström, chef för Nyproduktion och marknad inom HSB Skåne.