Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Sommarkollo skapar nya vänner och nya minnen

16 juli 2015 Årets upplaga av sommarkollot i Hässleholmskolonin är inne på de sista skälvande dagarna. I snart fyra veckor har barn från Hässleholm och andra delar av Skåne tillbringat en vecka i sommaridyllen Magnarp.

Varje vecka i fyra veckor fylls kollot med upp emot 24 barn. Barnen, som är mellan 9–12 år, fyller dagarna med aktiviteter av alla de slag. Förutom att gå och bada på den närliggande stranden eller åka väg på utflykt eller bege sig ut på hajk, fyller barnen tiden på en rad olika sätt.

Ibland ses barnen sitta och fläta håret på varandra, ibland bygger några på en koja och ofta befinner de sig på verandan där de spelar kort, pysslar med pärlor eller äter mellanmål. Dagarna går fort och idag är det redan dags för det fjärde och sista discot för i år. Något som barnen både ser fram emot men även ser lite ledsamt på eftersom det är lika med sista kvällen med "gänget".

Vi hoppas att alla barn som deltagit på årets sommarkollo har haft en underbar sommarvecka hos oss och tackar våra ledare för det här året!