Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Tack för en bra mässa!

27 april 2015 Går det att blanda nytt och gammalt i hemmet och hur ska jag göra för att få det bra? Det var några frågor som vi fick svar på under HSB Skånes mässa som gick helt i boendets tecken. 

Mässan bjöd på en hel del höjdpunkter och dagen inleddes med ett underhållande och inspirerande föredrag av antikexperten och TV-personligheten Karin Laserow. Upp mot 70 personer kom och lyssnade på Karins föredrag som bjöd på en hel del skratt.

Efter en kortare paus kom nästa en höjdpunkt för många när Karin Laserow påbörjade värderingen av besökarnas föremål. Allt från smycken, till oljemålningar och soffgrupper avhandlades med varierade värden från affektion upp till femsiffriga belopp. Totalt synades över 60 föremål denna eftermiddag.

En annan stor och uppskattad höjdpunkt under mässdagen var tidsresan genom 80 år. Vi startade på 1930-talet och gick fram till idag. Här kunde besökarna till exempel få svar på vilken musik vi lyssnade på under 1990-talet, hur ett kök såg ut på 1960-talet eller vilka fordon vi färdades i under 1950-talet. Vi fick även lära oss att sopnedkasten uppfanns under 1930-talet, att prinsesstårtan uppfanns under 40-talet och vilket miljöfokus vi har i dagens samhälle. Vi kunde dessutom besöka ett vardagsrum på 70-talet, hälsa på våra idoler från 80-talet och titta på teknikutvecklingen under 2000-talet. Kort och gott det var en tidsresa som hette duga genom fantastiska årtalsmontrar!

Förutom tidsresan kunde besökarna i mässhallen prata med intressanta utställare som gav tips på allt från energibesparingsåtgärder och bredbandsuppkopplingar till vilka mattor som lämpar sig bäst i olika miljöer. Vi på HSB Skåne fanns också på plats och visade vår nyproduktion, våra förvaltningstjänster, nyttan med bospar och vilka fördelar ett medlemskap hos oss kan ge.

För att göra dagen komplett för de dryga 700 besökarna bjöds det även på matnyttiga och lärorika föredrag från HSB Skånes jurister, ekonomer, projektledare och energikonsulter.

Mässan Ett boende i tiden är nu avslutad och vi blickar framåt mot en fortsatt spännande vår!

Läs sydsvenskans artikel från mässan