Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Lyckad turné för Barngalan

16 september 2016 Med snart två månader kvar till Barngalan har HSB Skåne i samarbete med Friends och Ola Selmén tjuvstartat och tagit Barngalan på turné.

Att ta Barngalan på turné ut till skolorna visade sig bli en riktigt succé! Totalt fick 1 000 barn uppleva en liten bit av Barngalan under sin ordinarie skoldag. Och att dessutom få möjlighet att hälsa på, och få en autograf av, Ola Selmén var höjdpunkten på dagen för många av barnen som blev inbjudna till föreställningarna. 

Med temat ”Vi vågar hälsa” och Friends som förmånstagare sprider Barngalan ett viktigt budskap – att arbeta för att förebygga kränkningar och mobbing. Dagens statistik pekar på att 1-2 barn per klass upplever någon form av kränkningar i skolan, på fritiden eller i hemmet. Med detta som bakgrund ville HSB Skåne ta Barngalan ett steg längre och bidra till att föra kunskapen hela vägen ut i skolorna. I samarbete med Friends och Ola Selmén gästade därför Barngalan skolor i Eslöv och Sjöbo torsdagen 8/9 samt Genarp och Lund torsdagen 15/9. Under den dryga timme som showen pågick pratade Friends om historien bakom ”Hej!” och Ola Selmén bjöd på fartfylld underhållning.

– Genom att ta Barngalan på turné hoppas vi på att nå ut med budskapet att våga hälsa och på så vis få fler barn och vuxna att reflektera över sin egen och sina kompisars sociala situation för att upptäcka, motverka och förebygga mobbing, sade Caroline Sellström, chef för Marknad och nyproduktion på HSB Skåne.

Läs mer och köp din biljett på www.barngala.se