Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Idag var det examen

09 juni 2017 En intensiv förmiddag med examensprov följt av en mer avslappnad eftermiddag, så såg examensdagen ut för adepterna i HSB Skåne Future.

Adepterna i HSB Skåne Future har nu fullföljt projektet. Och för samtliga inblandade har det varit ett intensivt men lärorikt år.

Maria Johansson, fastighetsskötare och handledare, summerar projektet; – Det har varit fantastiskt kul att få följa alla deltagarna och se deras utveckling. I början var de lite blyga och försynta, men under resans gång har de blivit både mer självsäkra och självgående och tar nu för sig löser jobbet på egen hand.

Av de 10 adepterna som påbörjade sin yrkesintroduktionsanställning hösten 2016 kommer 5 att övergå till fast anställning hos HSB Skåne, 3 har valt att läsa vidare och 2 har hittat utmaningar på annat håll.

– Helheten med teori och praktik har varit toppen. För mig var de bästa bitarna att få vara ute med handledarna i det dagliga jobbet, det är då man verkligen ser och lär sig vad yrket innebär. Att få börja jobba på riktigt på måndag ser jag verkligen fram emot, det har varit ett av mina mål under hela utbildningen, säger Marcus Olsson, en av adepterna som numera är tillsvidareanställd hos HSB Skåne.

Cornelia Håkansson, HR-chef och projektledare för HSB Skåne Future säger; – Ett projekt som detta har många fördelar både för oss som arbetsgivare och för de ungdomar som anställs i den här formen. För oss täcker det ett rekryteringsbehov, vi får anställda som kan börja jobba självständigt från dag ett, samtidigt som det bygger varumärke. För adepterna ger det en bra inblick i fastighetsbranschen samtidigt som de får en utbildning, en bostad och arbetslivserfarenhet på samma gång.

Att HSB Skåne Future är ett projekt som kommer tillbaka är Cornelia övertygad om. Kanske redan hösten 2018.