Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Nya regler gällande HSB bospar

28 december 2017 Inför årsskiftet kommer en viktig förändring gällande ditt bosparande att ske. Vi har tidigare haft möjlighet att ha ett undantag i bosparreglementet som gett oss möjligheten att ha oförändrat poängsaldo vid tilldelning av bostad, men från och med 1/1 2018 kommer detta inte längre att vara möjligt, varpå poängen i den utnyttjade förturskön nollställs.

Från och med 1/1 2018 gäller samma regler vid användande av bosparpoäng i HSB Skåne som i övriga HSB-föreningar i Sverige. Detta innebär att när du har fått förtur genom dina bosparpoäng och tecknat ett bindande avtal för en av HSBs nyproducerade bostäder eller en av HSBs hyresrätter startar dina bosparpoäng om från noll för den förtur du använt. Om sparandet finns kvar på bosparkontot omvandlas det från bosparpoänggrundande belopp till ett överskottssparande för den förtur du använt och börjar räknas upp igen redan månaden efter. Bosparpoäng och poänggrundande belopp för den förtur du inte använt är oförändrade. Detta innebär att du kan ha olika många bosparpoäng för turordning till nyproducerad bostad och till hyresrätt.

Har du frågor eller vill veta mer om ditt sparande så är du alltid välkommen att höra av dig!