Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ny lag förenklar för ekonomiska föreningar

10 augusti 2018 Den 1 juli 2018 började en ny lag om ekonomiska föreningar att gälla.

Lagen är avsedd att förenkla för ekonomiska föreningar, bland annat genom minskad administration och nya regler för avveckling. Lagen ska också motverka ekonomisk brottslighet med så kallade målvakter.

Den nya lagen gäller alla ekonomiska föreningar, oavsett storlek och bransch. Reglerna gäller i flera fall även bostadsrättsföreningar, kooperativa hyresrättsföreningar och olika kooperativa företagsformer. I stora drag omfattar lagen redan gällande regler för ekonomiska föreningar men den är utformad för att vara lättare att förstå och tillämpa.

Du kan läsa mer om förändringarna i lagen på Bolagsverkets hemsida. Det går också bra att kontakta någon av HSB Skånes jurister eller din lokala ekonom om du har fler frågor.