Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Skåne i samverkansavtal gällande kvarter Molnet

18 december 2018 Onsdagen 12 december tog Tekniska nämnden i Lund beslut om de framtida planerna för Kvarter Molnet på Klostergården i Lund och tekniska förvaltningen får i uppdrag att söka detaljplan.

Kvarter Molnet är det område som knyter samman Klostergården med Arenaparken och som idag består av två parkeringsytor och fastigheten där det tidigare fanns ett gatukök. HSB Skåne äger en av parkeringsytorna, LKF äger den andra och Lunds kommun äger fastigheten där det tidigare låg ett gatukök samt grönområdena däromkring.

När det nu planeras bostäder på ytorna diskuterar HSB Skåne och Lunds kommun ett samverkansavtal. Tanken är att två bostadsprojekt ska rymmas på fastigheten, ett i HSB Skånes regi och ett i LKFs regi. De nuvarande parkeringsplatserna planeras att ersättas med parkeringsgarage under husen.