Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Välkommen hem till Finalgatan

26 oktober 2020 Idag påbörjas inflyttningen i HSB brf Nätet i Lund. Det är de två husen som vetter mot Finalgatan som får sina första boende.

Ida Rodriguez-Magdalena med familj är några av de som flyttar in under vecka 44. De valde Arenastaden för närheten till idrotten, skolorna och det centrala läget men det var också planlösningen i deras nya lägenhet som de fastnade för.
– Planlösningen är ett stort plus och sedan gillar jag också verkligen vad området har att erbjuda. Jag tycker om att det är liv och rörelse på fotbollsplanerna och runt omkring. Det är ju därför man bor i stan, säger Ida.
Tidigare bodde familjen i HSB brf Klosterängen, men sålde den lägenheten i våras. Efter att de sålt sin lägenhet fick de möjlighet att utnyttja erbjudandet, som vi på HSB Skåne har, om ersättningsbostad vid köp av nyproduktion. De flyttade därmed tillfälligt in i en av HSB Skånes hyresrätter i väntan på att deras nya bostadsrätt skulle bli klar.
– Det var lite skakigt att sälja den gamla lägenheten precis när coronapandemin slog till, men det gick bra. Även om det är jobbigt att flytta två gånger på så kort tid var det tack vare att vi kunde bo i en av HSB Skånes hyresrätter under tiden, som vi hade möjlighet att flytta till HSB brf Nätet, säger Ida.

Även Alba Forés flyttade in i första etappen av HSB brf Nätet. Alba flyttade då från föräldrahemmet i Lund till en etta på bottenplan. Att valet föll just på HSB brf Nätet var dels planlösningen men även möjligheterna med nyproduktion.
– Jag ville köpa nyproduktion för att slippa budgivning. Sedan tycker jag att HSB känns tryggt, jag har flera släktingar som bor i HSB-lägenheter, säger Alba.
Men även för Alba var läget ett stort plus.
– Läget i Arenastaden är kanon eftersom det är så pass nära såväl centrum som universitetet, säger Alba.

Inflyttningen pågår under hela vecka 44 och vi hoppas att de nya boende ska trivas bra i sina nya hem. I början av 2021 är det dags för inflyttning av sista etappen i HSB brf Nätet då de blivande boende i husen på Mittlinjen ska välkomnas hem.

Läs mer om HSB brf Nätet.