Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Anmälan till mogenkollot 2021 har öppnat

20 april 2021 I år är det tionde gången som vi bjuder in till mogenkollo på Bäckaskog slott. Under tre dagar välkomnar vi seniorer till en avkopplande men samtidigt energigivande vistelse på Bäckaskog slott.

Mogenkollot är en del av vårt sociala hållbarhetsarbete och en mycket uppskattad aktivitet. Anmälan till kollot öppnar idag och vi räknar med att ha fyllt platserna till detta redan innan sommaren. 

Ensamhet är ett stort problem i Sverige och närmre 40 procent är ensamhushåll. För många kan ensamhet ofta upplevas som isolerande och flera äldre personer saknar också sociala nätverk. Genom mogenkollot erbjuds deltagarna ett socialt sammanhang som i flera fall visat sig ge ringar på vattnet och långvariga relatitioner även efter avslutad weekend.

Sommarens kollo äger rum 6-8 augusti på Bäckaskog slott i Fjälkinge. 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och reserverar oss för att aktiviteten kan komma att ställas in, beroende på rådande restriktioner.