Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Det är dags att söka till HSB Skånes sommarkollo för barn

13 mars 2021 Sedan en tid tillbaka är det möjligt att söka kolloplats för barn mellan 9 och 12 år som är medlemmar eller bor i HSB Skånes hyresrätter eller bostadsrätter. Nu öppnas möjligheten upp även för barn i Hässleholms kommun och boende i ABKs hyresfastigheter, utan koppling till HSB Skåne.

Under flera år har HSB Skåne tillsammans med Hässleholms kommun anordnat sommarkollo för barn i Magnarpskolonin vid Skälderviken. De senaste åren har dock fastigheten stått tom, men sedan förvärvet för drygt ett år sedan har HSB Skånes målsättning varit att fortsätta bedriva kollo samt öppna upp för föreningsliv och lägerverksamhet. Till sommaren blir detta åter verklighet då 24 barn per vecka, under sammanlagt tre veckor kommer att få uppleva ett riktigt sommarkollo.

- Efter några års uppehåll så längtar vi nu efter att åter få starta upp kolloverksamheten i Magnarp och vi hoppas att denna blir sommarens höjdpunkt för de barn som kommer hit, säger Anne Siivola, bosocial chef på HSB Skåne.

För att ge barn i Hässleholms kommun, utan koppling till HSB Skåne, fortsatt möjlighet att få uppleva sommarkollo i Magnarp, har flera företag i Hässleholm köpt kolloplatser öronmärkta för detta ändamål. Det är Hässlehem, Franssons Bygg, VVS-teamet, Stjernmåleri, Happy Homes, Klingströms plåt och Levins el, som vardera sponsrat ett antal kolloplatser till de olika veckorna. Även ABK (AB Kristianstadsbyggen) sponsrar kolloplatser öronmärkta för barn som bor i deras hyresfastigheter.

- Det är jättekul att så många privata aktörer ser värdet av sommarkollo för barn och vill vara med och föra traditionen vidare. Vi hoppas att detta bara är början på de möjligheter som finns för näringslivet att engagera sig i våra små medborgare och ser fram emot fler och långvariga samarbeten runt Magnarpskolonin, säger Anne Siivola.

Kollot innebär mycket uteaktiviteter så som bad, minihajk och korvgrillning men också myskväll och avslutningsdisco med möjlighet att uppträda. Barnen kommer även att erbjudas pyssel och bollspel, allt fritt att välja utifrån tycke och smak. Kollokocken lagar god mat och ledarna ser till att alla barn blir uppmärksammade. Under kollot får barnen utmana sig själv och det skapas många glada minnen för livet.

- Våra kolloledare längtar efter att få träffa alla barnen och vara en del av alla de fina sommarminnen som skapas på kollot, säger Jennifer Reed, bosociala avdelningen på HSB Skåne.

Anmälan görs via HSB Skånes hemsida (ej barn som söker till ABKs kolloplatser då dessa administreras av ABK). De som anmäler sina barn kan välja på veckorna 25–27 och kostnaden ligger på 500–800 kronor beroende på vilken vecka barnet anmäls till.

För de som är nyfikna på Magnarpskolonin kommer HSB Skåne att hålla öppet hus fredagen den 21 maj klockan 11–16. Evenemanget hålls med hänsyn till gällande covid-19 restriktioner och föranmälan måste göras.

HSB Skåne följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande corona/covid-19 i relation till lägerverksamheten och kommer att informera anmälda deltagare så snart godkännande för kolloverksamhet sommaren 2021 kommit. Alla barn och ledare som deltar på kollot måste vara symtomfria.

Läs mer om kollot och anmäl ditt barn här!