Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Detaljplanen för Kugghjulet på Västerbro går ut på samråd

23 april 2021 Under torsdagskvällen togs beslutet om att detaljplanen för fastigheten Kugghjulet på Västerbro går ut på samråd. Därmed blir det öppet för allmänheten att ta del av planerna.

Det var under torsdagskvällen som byggnadsnämnden i Lunds kommun tog beslutet att skicka ut det, av HSB och JM, framtagna förslaget på detaljplan på samråd. Samrådet förväntas pågå under maj och juni, därefter sker granskning. Om allt går enligt plan förväntas bostäderna kunna säljstartas under 2022.

Det nya bostadsområdet som nu går ut för samråd kommer knyta samman Lunds västra delar med centrum på ett naturligt sätt. Fastigheten Kugghjulet är centralt belägen i den nya stadsdelen Västerbro och här äger såväl HSB Skåne som JM mark. Visionen för området är att skapa en modern kvartersstad med variation i bebyggelsen och många gröna inslag. Centralt på tomten planeras en stor park för rekreation.

- Vi tror mycket på Lunds utveckling och detta blir det tredje bostadsområdet i Lund som vi är med och utvecklar. Det känns kul att göra det tillsammans med JM och vår gemensamma utveckling av den här stadsdelen kommer att bli mycket spännande, säger Caroline Sellström, Affärsområdeschef marknad och medlem på HSB Skåne.

Området kommer att ha en tydlig miljöprofil i bebyggelsen och de båda företagen bygger med såväl Svanenmärkning som med certifiering enligt Miljöbyggnad Silver. Tillsammans beräknar de båda företagen att tillföra upp emot 1000 bostäder till området.

Läs mer om projektet.