Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Utbildningar

Utbildning är en viktig fråga för oss på HSB. Vi vet att det blir roligare och enklare att arbeta i styrelsen om man känner att man har kunskap och behärskar sitt uppdrag. Därför erbjuder vi varje år ett antal utbildningar anpassade för arbetet i bostadsrättsföreningarna. Välutbildade förtroendevalda ger stabila föreningar och trygga medlemmar så att vi tillsammans kan skapa det goda boendet.

SÅ HÄR GÖR DU

STÄM AV MED DIN STYRELSE
När du har valt en kurs du vill gå ska du börja med att stämma av med din styrelse att det är okej att du anmäler dig. Bostadsrättsföreningen betalar kursavgiften.

ANMÄLAN
Inför varje kurs skickar vi ut inbjudan till de förtroendevalda det berör. Man anmäler sig via länk i inbjudan och får en bekräftelse på att man är anmäld med vändande mail. När inbjudan gått ut går det också att anmäla sig via länken här eller i kalendern.

Om en person anmäler flera från samma styrelse ser vi helst att man gör en separat anmälan för varje person, så att alla får sin bekräftelse.

ÅTERBUD
Har du anmält dig men blir förhindrad att komma måste detta meddelas snarast möjligt. Har du inte lämnat återbud kommer avgiften att faktureras ändå.

BETALNING
Kostnaden för kursen kommer att faktureras din bostadsrättsförening.

KURSMATERIAL/DOKUMENTATION
Vi strävar efter att bli så hållbara som möjligt på HSB Södermanland och skriver därför inte ut något kursmaterial. Allt mailas dock ut efter kursen.

ANTAL DELTAGANDE
Det krävs ett visst antal deltagare för att kurserna ska genomföras. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för lågt deltagarantal. Du får naturligtvis ett meddelande om detta skulle inträffa.

UTVÄRDERING
Efter kursen skicka vi ut en utvärdering med några få korta frågor. Det är vår förhoppning att så många som möjligt svarar på dessa och på så vis hjälper oss i vår strävan att bli bättre.

Välkommen på kurs!

Bostadsrättsjuridik

Fortsättningskurs för revisorer

Grundläggande ekonomi i bostadsrättsföreningen

Introduktionsutbildning för nyvalda styrelseledamöter

Kurs för ordförande och sekreterare

Styrelseutbildning

Stämmokurs

Valberedningskurs