Boendeinformation 2020-06-05

23 juni 2020

Torsdagen den 14 maj hade föreningen sin årliga föreningsstämma och vi tackar alla boende som var närvarande och som utnyttjade sin rätt att använda sig av sin fullmakt i dessa Coronatider. Till stämman redovisade styrelsen de uppdrag som medlemmarne skickade med från stämman 2019. 

I samband med stämman ändrades sammanstättningen av styrelsen, fritidskommittén och även valberedningen.  

Styrelsesammanstättning: Ordförande: Maria Thöyrä, vice ordförande Leyla Jakob, sekreterare Bo Handstedt och vice sekreterare Leena Vähäsalo. Ledamöter: Simon Hannah, Andreas Demir, Izla Masso och vår HSB-ledamot Bo Svensson.  

Vi tackar Alexander Inci för sin tid i styrelsen, Vi tackar även Maud Wengenroth och Emelie Wengenroth för sin tid i fritidskommittén samt Mauds tid i valberedningen. Både Maud och Emelie har flyttat från vår förening. Samtidigt som vi tacka för utförda uppdrag vill vi också passa på att hälsa Güler Orhan, Gülden Yasar och Rita Yacub till sitt nya uppdrag i fritidskommittén. Vi hälsar även Bertil Eriksson välkommen till sitt nya uppdrag som ordförande för valberedningen.  

Styrelsen vill rikta ett stort tack till föreningens valberedning som arbetat aktivt under året med att få fram kandidater till förtroendeuppdrag. 


Telefonlistan som idag finns i portarna är utbytt och hemsidan kommer att ändras. På listan i porten ser ni även stryelsens ansvarsfördelning.  

Viktigt för boende att veta är att föreingen bytt försäkringsbolag. Vi har nu Folksam. 

I de låsta anslagstavlorna i portarna finns både lägenhetsnummer och skatteverkets nummer.  

Föreningen arbetar med det  systematiskt brandskydds arbetet och där Simon Hannah är vår brandskyddsansvarige. Vi kommer var 3 månad göra brandskyddsronder som dokumenteras.  

Styrelsen får in många frågor kring skötseln av alla gårdar. Det är BITE som ska sköta om det de planterat, rensa rabatter där de planterat och att vattna gräsmattor.  

Några gårdar har nu efter gårdsrenoveringen fina dammar eller fontäner. Vi måste hjälpas åt att se till så de är hela och fina. Snälla, säg till era barn/andras barn/vuxna om ni ser att de slänger i till exempel stenar, pinnar. Det ska endast vara vatten i fontänerna/dammarna.                 

Uppmuntra inte barnen att slänga i saker i fontänerna/dammarna.

 Vi vill passa på att påminna Er alla om att vara rädda om våra barn/grannar. Tänk på att våra bilar ska parkeras på utsedd p-plats och inte på gårdarna. Ni ansvar även för att era gäster följer de regler vi har i vår förening. Tänk också på farten när du kör in för att lasta på eller av.

______________________________________________________________________________

 All bollspel är förbjudet på gårdarna. Bollspel hänvisas till gräsplanen vid K115
_______________________________________________________________________________

Grillperioden är igång och vi vill påminna Er som bor en trappa upp om att det är förbjudet att använda kolgrill på balkongerna i vårt område. Påminner också alla boende om att grill ska vara placerad två meter från fasaden när ni grillar.

Nu är våra solscellspaneler inkopplade och din elförbrukning kommer att komma på din månadsavi framöver. Styrelsen beklagar avsaknaden av information och ber att få återkomma så fort vi vet hur och när allt kommer att komma igång.

Vi har gemensamma tvättstugor i området. Ni som tvättar måste efter varje tvättpass städa tvättstugan. Inte bara sopa och torka av golv. Ni måste även se till att torka ur tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Glöm inte att ta bort ludd från torktummlaren samt från torkslåpen. Om vi alla hjälps åt så håller våra maskinerna längre.
När det gäller tvättstugornas tvättmedelsdosering så har några tvättstugor varit trasiga. Vi har nu provat att reparera K115 och om det fungerar kommer vi även fortsätta med de andra.

Vi ber alla boende att acceptera öppettiderna för våra soprum och inte ställa skräpet utanför. Om det är stängt så får man ha kvar det hemma eller köra det till SRV´s miljöstation i Fittja.  

Om detta inte sköts så kommer vi att få stänga våra soprum och alltid hänvisa till SRV´s miljöstation i Fittja.  

Öppettiderna för föreningens soprum:  

K111: Måndagar klockan 8-10 samt Onsdagar klockan 18-20  

K117: Tisdagar klockan 8-10 samt Torsdagar klockan 18-20 


Om du inte har ett passerkort till SRV´s återvinningscentral, kan du beställa ett kostnadsfritt på
www.srvatervinning.se/passerkort  

Om ditt kort kommmit bort eller gått sönder kan du även köpa ett nytt via www.srvatervinning.se/passserkort 


Öppettider SRV i Fittja:
Måndag-torsdag klockan 13-19 
Fredag-söndag klockan 9-16  

Stängt: julafton, juldagen, nyårsafton samt nyårsdagen.

 Förråden i utanför varje port är tillför alla i porten. Boende i varje port ser gemensamt till att alla har chans att förvara t ex cyklar, rullatorer  eller barnvagn.  

Dessa förråd får inte användas som ett privat förråd. 


Portförråden är till för alla i porten.
I dessa förråd får bildäck inte förvaras, bildäck ska förvaras i föreningens speciella däckförråd eller i gårdsförrådet i mån av plats.   

I föreningens gemensamma lokaler som tvättstugor och fritidslokal är det förbjudet att ha med sig husdjur. Förbudet gäller även i styrelselokalen i K115.

 

Styrelsen vill önskar Er en skön sommar