Information från Styrelsen

04 november 2019 Föreningen har den senaste tiden haft ett antal inbrottsförsök och även fullbordade inbrott där även lägenheter en trappa upp drabbats. Tänk på att lägenheter på markplan är i likhet med villa/radhus. 
När tjuven/tjuvarna ger sig på ytterdörrarna så låter det så vi uppmanar boende att kolla vad det är som låter. Polisen rekommenderar lås, larm och brytskydd både för de med altan och de som har balkong. Polisen och styrelsen ber att alla boende är vaksamma och ringer 112 vid misstanke om brott. Hjälp varandra och gör vad ni kan för att försvåra för tjuven/tjuvarna.
Polisen informerar

Gör det svårt för tjuven att ta sig in

Tjuvens enklaste väg in i en bostad är från bottenplanet och från platser som är insynsskyddade. Tänk på det här så gör du det svårare för tjuven:

  • Lås ytterdörren även om du är hemma. Handväskor, plånböcker och nycklar i hallen är ett lätt byte för tjuvar.
  • Ha bra lås. Det finns produkter för både fönster och dörrar som försvårar inbrott.
  • Förstärk fönster och altan- och balkongdörrar.
  • Ha inte skymmande växter nära altandörr och fönster.
  • Ha gärna utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt, särskilt vid dörrar.
  • Ha trädgårdsredskap och verktyg inomhus så att tjuven inte kan använda dem.
  • Ha stegar inomhus eller fastlåsta så de inte kan användas för att nå olåsta eller öppna fönster.

Var försiktig med att släppa in okända personer. Om någon påstår sig vara myndighetsrepresentant eller av annan anledning vill komma in i ditt hem ska du begära legitimation. Alla tjänstelegitimationer är försedda med telefonnummer för kontroll.

Kontakta också ditt försäkringsbolag och ta reda på om du måste ha till exempel särskilda fönsterlås eller larm för att hemförsäkringen ska gälla vid ett inbrott.

Det är viktigt att anmäla alla bostadsinbrott till Polisen och till ditt försäkringsbolag.