Större renoveringar

08 juni 2021 Föreningen välkomnar att medlemmarna vill renovera sina våtrum till gällande byggstandard. Viktigt är emellertid att arbetet utförs fackmannamässigt och enligt gällande regler och normer för våtrum.

För att undvika skador vid renovering av våtutrymme, anlita endast entreprenör med våtrumsbehörighet och begär våtrumsintyg. Samma gäller vid övriga VVS-renoveringar, anlita entreprenörer med behörighet för arbetet eftersom din renovering kan påverka hela fastighetens tillförsel av vatten och värme.

Eftersom vi alla bor här tillsammans är det också viktigt att grannar informeras via anslag i portar senast en vecka innan renovering påbörjas. Big-bag säckar för rivningsmassor ska placeras minst 5 m från husfasad och dessa säckar ska föranmälas till styrelsen samt märkas med namn, telefon och lägenhetsnummer. Bortforslingen av säckar ska också ske inom en vecka.

Sist men inte minst vill styrelsen påminna att bygganmälan alltid ska göras till styrelsen vid förändringar och större renoveringar av lägenheten. Blanketten för detta finns på vår hemsida och ska skickas för godkännande till vår e-post hsb.brf.gullriset@bredband.net eller lämnas i brevinkastet till styrelselokalen i hus 19.

https://www.hsb.se/sodertorn/brf/gullriset/boendeinformation/bygganmalan/