Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

"HSB-skölden - en kvalitetsmärkning av fastigheten"

04 februari 2019 Friska vindar blåser in från havet när HSB Södertörn är på plats i Nynäshamn för att hälsa de nyaste HSB-medlemmarna Bostadsrättföreningen Fyren 31 välkomna. Dagen till ära ska även fastighetens vackra tegelfasad smyckas med HSB-skölden.

Föreningens styrelseordförande Mats Gustafsson och vice ordförande Ola Kraft är på plats för att ta emot skölden, som överlämnas av HSB Södertörns VD Ulf Tapper.

- Det här känns jättekul och bra för det blir som en kvalitetsmärkning av fastigheten och föreningen, säger Mats Gustafsson.

Brf Fyren 31 är en relativt liten förening med 30 lägenheter, som har funnits sedan årsskiftet 2012/2013. Föreningen köpte då en fastighet, Fyren 31, som efter en så kallad 3D-ombildning, utgör de översta våningarna på tre separata fastigheter, som är från 1938, 1952, och 1953.

Med hjärtat i HSB
Ola Kraft är född och uppvuxen i en HSB-förening och hans pappa var aktiv inom föreningen. HSB har därför alltid varit närvarande i hans liv och när han sedan många år senare själv blev ordförande i sin bostadsrättsförening var steget inte långt till att kontakta HSB Södertörn för olika uppdrag och tjänster.

- Jag sympatiserar med HSBs syfte som organisation där man arbetar tillsammans för ett bra boende och för att skapa värde, säger Ola.

Under åren har Fyren 31 haft HSB Södertörn som ekonomisk förvaltare och har sett vinsten och fördelarna med att jobba tillsammans med en större organisation. Och eftersom de var nöjda med de ekonomiska tjänsterna kontaktade de HSB återigen inför andra stora investeringar, såsom deras stora VA-renovering för några år där HSB stod för projektledning av arbetet.

- Vi har även arbetat tillsammans gällande projektering av vår balkongrenovering, så vi har jobbat länge med HSB Södertörn och varit nöjda med samarbetet. Därför var tröskeln inte hög för att ansöka om medlemskap. Att HSB-kontoret bokstavligen bara ligger ett stenkast från deras fastighet försämrade ju inte saken heller direkt, skrattar de.