Gemensamma lokaler

Det finns många gemensamma lokaler i Blomstret. Detta beroende på att huset byggdes som ett kollektivhus. Lokalerna används av de boende som för gemensamma aktiviteter och som en utökning av den egna bostaden vid behov.

Matsalen och köket
Matsalen är det mest använda rummet. Gemensam matlagning sker vardagar under skolterminen. Köket är väl utrustat med modern köksutrustning. Matsalen är snyggt färgsatt. Matsalen och köket kan också användas för familjeträffar och liknande. Bokas på almanacka vid matsalsingången

Caféet
Cafeet intill matsalen är tänkt som ett lugnt rum att användas främst av de vuxna i huset för att läsa tidningar och träffa andra som vill ta en lugn paus.

Gästrummet
Gästrummet har två sängar i ett sovrum och tillhörande toalett. Är det upptaget finns några gästsängar att användas i den egna lägenheten. Gästrummet bokas på almanacka på anslagstavlan och gästsängarna bokas i förvaringsutrymmet på våning 4 i Batterigatan 14.

Tvättstugan
Tvättstugan är väl utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och efterbehandlingsutrustning. Det bokas med en tvättstugekolv i tvättstugan. En spontantvättmaskin kan användas utan förbokning.

Stora och lilla lekrummet
Stora och lilla lekrummet är två rum som används av barnen för lek. 

Bastu
Bastun har ett vilrum, dusch och bastuutrymme. Det bokas på almanacka vid dörren till bastun.

Ungdomsrum
Ungdomsrummet används av de större barnen. Det finns många spel och en TV. 

Hobbyrum
Hobbyrummet är tänkt att användas för att måla, rita, klippa, montera olika slags hobbyarbeten. De vuxna ansvarar för att det görs rent efter användningen. Ingen bokning av rummet behövs. Rummet kan också användas för möten. Det bokas på almanacka vid dörren. 

Snickarrum
Snickarrummet består av två rum en verkstad och ett rum för målningsprojekt. Det skall hållas rent av de som använder rummet. Någon gång om året rensas det från ofärdiga projekt.

Motionsrum
Motionsrummet ligger i källaren och är utrustat med moderna träningsredskap.