Vårt omdebatterade träd!

02 juni 2019 På senaste stämman beslutades att ta bort våra blodlönnar vilket komer att ske under juni månad. Fällning bortforsling och stubbfräsning beställs. Det stora trädet utanför F-G får dock leva vidare men kommer att beskäras i juli.

De 21 närvarande vid senaste stämman röstade med majoritet för att hugga ner våra tre blodlönnar och senare ersätta dessa med mer lågväxande buskar eller träd.
Avverkning och stubbfräsning är beställd.

Vad gäller det stora trädet vid F-G så är dess öde inte ännu avgjort eftersom ett misstag begicks vid omröstningen. Röstsiffrorna slutade efter utredning 10-10 och en avstod.
Dock kan vi inte avverka trädet utifrån ett felaktigt beslut på en stämma eftersom beslutet i princip är felaktigt fattat och kan ifrågasättas, och ifrågasätts redan, från både de som vill behålla trädet och de som vill ha väck trädet.
Trädet kommer därför att få stå kvar tills vidare men vi har begärt in anbud på att beskära det för att minska dess omfång.
Trädet kommer att beskäras i juli då man inte vill beskära det innan det slagit ut. På så sätt kan man avgöra vilka stammar och grenar som är livsktraftigast och undviker att spara halvdöda grenar.

Trädet är identifierat som gårsälg eller gråpil till 90% säkerhet och troligen planterat som parkväxt på den tiden då det låg ett större boningshus på granntomten öster om oss.
http://www.eggert-baumschulen.de/products/sv/Laubgehoelze/deutsch-botanisch/S/Salix-caprea.html