Kantarellen tecknar gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget!

31 maj 2008 Vid årsstämman den 21 maj beslöts att Kantarellen ska teckna ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget att gälla från och med 2009-01-01. Avtalet gäller under tre år och kostnaden per lägenhet blir 150 kronor. Huruvida avgiften ska fördelas efter boendeyta eller per lägenhet avgörs vid extrastämman måndag den 2 juni klockan 19:30.

Vid informationsmötet 17 november 2007 framförde flera medlemmar önskemål om att även Kantarellen skulle teckna ett lika ekonomiskt fördelaktigt avtal som andra bostadsrättsföreningar har tecknat med Bredbandsbolaget. Vid mötet beslutades att styrelsen skulle utreda medlemmarnas intresse för frågan och även förutsättningarna för ett sådant avtal med Bredbandsbolaget.

I februari gick vi ut med en enkät där vi främst ville veta hur många som var direkt negativa till att förändra nuvarande avtal med Bredbandsbolaget. Vi fick in 23 svar, vilket innebar att cirka 13,7 % av medlemmarna motsatte sig en påtvingad kostnad på 165 kronor per månad för en bredbandsanslutning där också den fasta kostnaden för IP-telefoni ingår för dem som så önskar.

Vid styrelsemötet den 24 februari beslöt styrelsen att ta hänsyn till dem som protesterat mot att bli tvångsanslutna till ett nytt bredbandsavtal. Frågan fördes till årsstämman där 16 röstade mot och cirka 80 röstade för ett gruppanslutningsavtal. Majoriteten av stämman ville att kostnade för bredband ska fördelas lika per lägenhet, vilket kräver stadgeändring. För detta krävs att 75% av de närvarande vid extramötet den 2 juni röstar för att bredbandsavgiften fördelas lika per lägenhet.

Styrelsen för Brf. Kantarellen