Svar på skriftlig begäran den 221003 angående kommande poststämma

03 oktober 2022

På ordinarie föreningsstämma gav stämman styrelsen uppdrag att kalla till en extrastämma angående motionen om husdjur inom området. Medlemmarna ansåg att motionen inte kan behandlas i sin helhet utan behöver delas upp och behandlas som separata frågor. Under stämman diskuterades olika alternativ på lösningar.

Eftersom det är en fråga som berör många och det finns en mängd olika aspekter på, så vill styrelsen ge alla medlemmar möjligheten att göra sin röst hörd.
Argumenten för och emot sträcker sig från att man köpt bostadsrätten utifrån att det finns möjlighet att ha katt till att det endast borde vara tillåtet med innekatter inom föreningen. 

 Idag finns ordningsregler kring husdjur att läsa på föreningens hemsida. Styrelsen har för avsikt att bostadsrättsföreningen tillämpar de allmänna regler som finns inom Sundsvalls kommun gällande husdjur,och att det är till kommunen man vänder sig med eventuella klagomål kring djurhållning.

Styrelsen anser inte att föreningen har ekonomiska resurser att på föreningens bekostnad agera och följa upp lösa katter och hundar eller tillhandahålla avskräckande medel mot husdjur. Med avskräckande medel menas avvisningsspray Petsafe Ssscat eller liknande.

 

Styrelsen hoppas att så många som möjligt av medlemmarna i Brf Kantarellen utnyttjar sin rösträtt och röstar i denna poststämma. 

 

Röstsedlar kommer att delas ut den 10 oktober. 

 

Styrelsen Brf Kantarellen