Parkeringsinformation

14 september 2018 Regler för parkering inom bostadsrättsförening Nejonögats områden. (Gäller inte hyrda parkeringar)

 

Styrelsen har granskat parkeringarna inom föreningens områden och konstaterat att det sker mycket otillåten parkering. Många klagar över att det är svårt att hitta en parkeringsplats för besökande/gäster. Styrelsen har därför beslutat utöka gästparkeringarna med 3 platser vid lastbryggan. Samtidigt går styrelsen ännu en gång ut med information till våra bostadsrättsägare om vad som gäller för att få parkera på en gästparkering. Styrelsen kommer också att bli bättre på att och övervaka att reglerna efterföljs.

 

Styrelsen har provparkerat de nya p-platserna och det kan kännas lite trångt att parkera när alla platser är utnyttjade. Därför måste alla visa stor hänsyn till varandra och tänka på att inte ta för stor plats vid parkering.. Blir det för många incidenter och klagomål måste någon av platserna tas bort. Visa stor hänsyn till övriga parkerande.

 

En av p-platserna har reserverats för gäster som stannar längre tid än 12 timmar. Denna p-plats kan bokas hos vicevärden Karen Moe Jönsson 0768126784.

 

 

 

Parkeringar;

 

1.    får endast ske vid skyltade parkeringsplatser

 

2.    är endast avsedda för gäster till boende

 

3.    är inte avsedda för boende eller anställda hos boende

 

4.    parkeringen får ske i högst 12 timmar

 

5.    tre nya parkeringsplatser för gäster har anlagts

 

6.    styrelsen kommer att dela ut förtryckta parkeringstillstånd till boende inom området och som gästerna ovillkorligen ska lägga väl synligt i framrutan på bilen

 

7.    det är absolut förbjudet att parkera på övriga ytor och gräsmattor

 

8.    all annan trafik inom området får endast ske vid av- och pålastningar.

 

 

 

Styrelsen kommer att följa upp att reglerna efterföljs. Om inte skärpning sker blir den sista utvägen att ett anlita parkeringsbolag, som sköter kontrollen över parkeringarna.

 

Det är viktigt att vi alla boenden hjälps åt och drar vårt strå till stacken.