Tack för en trevlig kväll med god mat och trevlig samvaro.

05 maj 2018 Ett stort tack till festkommittén som ännu en gång bjöd på god mat. Ni är guld värda! Kolla neda så år ni receptet på Hallonkakan.

Det framkom önskemål om receptet till den goda Hallonkakan som bjöds till kaffet. Och här kommer den Hallonkaka med toscatäcke
35 bitar

Ingredienser
200 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ msk äkta vaniljpulver
2 dl vispgrädde, ovispad
275 g hallon, frysta Tosca
200 g mandelspån
50 g sötmandel, grovhackad
4 msk vetemjöl
3 dl socker
180 g smör
2 dl vispgrädde, ovispad Till servering
Ev. vispgrädde

1. Sätt ugnen på 200 gr. Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst i en större skål.
3. Ta fram en bunke och blanda ner vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver.
4. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet tillsammans med det smälta smöret och den ovispade grädden, rör om varsamt.
5. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i en ugnsform, 30x40 cm. Häll smeten i formen och strö över de frysta hallonen.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen 25-30 minuter så att kakan känns torr. Ta ut kakan och höj ugnsvärmen till 250 gr.
7. Tosca: Blanda mandelspån, sötmandel, vetemjöl, strösocker, smör och vispgrädde i en kastrull och låt småkoka till en simmig smet. Bred ut smeten på den gräddade kakan.
8. Grädda kakan ytterligare, i den höjda ugnstemperaturen, i 5-10 minuter så att den får en fin gyllene färg.
9. Låt kakan svalna och skär i önskad rutstorlek. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Lycka till med bakningen.