Årets stämma 2013

28 juni 2013 Det blev rekord igen. Sjuttiofyra medlemmar besökte mötet. Tyvärr var det som ifjol omöjligt att höra längst bak i lokalen. Även i år var det Christer Bergqvist , HSB mitt, som var ordförande under mötet. Justerare till protokollet blev Marie Forslund och Stefan Strahlberg. Klagomål framfördes att årsredovisningen delats ut med alldeles för kort tid inför mötet.

Ordföranden Bertil Lehto redogjorde före innan själva dagordningen tog vid i stort om föreningens strävanden att spara energi. Solen ger oss energi som tidigare. Pågående utfasning av gamla armaturer till LED belysningar blir klart under 2014.Utbytet av remdrivna fläktar till direktdrivna dito pågår och det blir klart till 2016. Pumpar byts ut kontinuerligt på rörsidan. Vattenförbrukningen har minskats med 14 %, bl annat för att trycket sänkts. Det finns naturligtvis plats för att utöka antalet solceller. Tre personer bör omnämnas från HSB Mitt: Hans Dahl energi expert, Tommy Ohlsson VVS frågor och Börje Persson på El. De jobbar med Brf Örnen när det finns tid för det. Brf Örnens investeringar är gjorda med egna pengar. Vi har minskat ett avräkningskonto på HSB mittt och därigenom ökat ett konto på SHB, där vi fått ca 4% i ränteinkomst på insatt kapital.

Ett framtida mål är att datorisera driften och vidareutveckla driften av VVS övervakningen. Vår fast anställda personal kommer att miska med en !/2 tjänst.

Den avgående styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Diskuterades att behålla styrelsens arvoden från ifjol. 195 500 kr.

Fyra styrelsemedlemmar avgick.Fyra nya invaldes.

Ytterligare information meddelas senare.