12-21 juni 2017 bjuder Cantab på alla kanaler.

11 juni 2017 Framtidssäkra din fastighet. Du kan välja att framtidssäkra din fastighet med en fiberanslutning, det vill säga att dra in fiber och sätta en fiberbox på insidan av din bostad. Tack vare fiberboxen kan du enkelt välja till tjänster som bland annat bredband, TV och telefoni när du själv önskar. Din bostad blir dessutom mer attraktiv vid en eventuell försäljning.

Den 12 juni 2017
Hej alla medlemmar i BRF Sebohusnr1.
Måndag den 5 juni 2017 gjorde vi vår slutbesiktning av Sandnets fiberleverans. Allt såg bra ut och ingen har nämnt något annat till oss i styrelsen så leveransen är godkänd. From nu på måndag den 12 juni kommer (Cantab, TV-leverantören) öppna upp alla TV-kanaler i 10 dagar.

Måste ny sökning av kanaler göras för få in kanalerna? Enligt Cantab räcker det med en kanalsökning från det att TV:n kopplats in i fiberboxen. Ett tips är att ställa sig ca 30 minuter på en låst kanal som du inte haft tillgång till tidigare och vänta så läser kortet in alla kanaler, skulle detta inte fungera, prova en ny sökning eller ring Cantab.

Kampanjmånaderna startade 1 juni, vilket betyder att vi fr.o.m det har 3 månader TV Digital BAS 1 & 2
och 6 månader Internt 100 Mbit/s. Den 1 september återgår TV till kollektivavtalet Digital BAS 1 och den 1 december återgår Internet till kollektivavtalet 10 Mbit/s.

Vill ni efter dessa datum beställa ytterligare TV-kanaler eller högre internethastighet går det bra att beställa via Sandnets hemsida eller ringa dem för att få hjälp.

Sandnet support: 026-241600, www.sandnet.se 
(Fiber till hemmet - Kollektiv anslutning - Bostadsrättsförening - BRF Sebohus Nr 1)

Internet
30 Mbit/s - 100 kr/mån
100 Mbit/s - 200 kr/mån
250 Mbit/s - 300 kr/mån
1000 Mbit/s - 700 kr/mån

TV
Digital BAS 2 - 75 kr/mån, utökat kanalutbud går att beställa hos Cantab.

Cantab support: 026-140001, www.cantab.se

/Mvh Styrelsen Sebohusnr1

Den 27 maj 2017  Vi har fått fiber!
Styrelsen vill tacka alla boende för den hänsyn ni visat vid grävning i området och att ni ställt upp med att röja altaner, släppa in och avtalat tid med entreprenörer. Vi kommer inom kort ha möte med Sandnet ang. leveransgodkännande. Är det något som inte fungerar som det skall vill vi i styrelsen gärna att ni hör av er till oss. Du kan maila oss på sebohusnr1@gmail.com eller lägga en lapp i brevlådan på Bågspännarvägen 17. Från och med leveransgodkännandet kommer ni ha 6 månader internet 100 Mbit/s och 3 månader Digital BAS 1 & 2. Cantab kommer även öppna upp alla TV-kanaler i 10 dagar när styrelsen godkänt leveransen.

Har ni redan ett befintligt abonnemang som ni betalar för kan ni själva välja om ni vill koppla in detta redan nu och endast betala räkningen för det tidigare avtalet men nyttja Sebohusnr1's erbjudande.

Efter denna tidsperiod kommer 10 Mbit/s internet samt Digital BAS 1 ingå i hyran.
Vill ni köpa till högre internethastighet, flera TV-kanaler eller IP-telefoni (Teletek) kan ni göra det till ett förmånligt pris.

Pris ex.
30 Mbit/s - 100 kr/mån            
                      
            
                   
Digital BAS 2 - 75 kr/mån
Se Canatbssida för flera TV-kanaler och priser.
https://sandnet.se/privat/kollektivanslutning/bostadsrattsforening/brfsebohusnr1.56100.html

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Sandnets Kundservice på tel 026-24 16 00 eller via e-post info@sandnet.se.

Lycka till!

Den 19 april 2017
Hej medlemmar i Sebohusnr1

Nu är det vecka 16!
TST gruppen AB har tidigare informerat alla boende om att fiberinstallationen på våra altaner drar igång denna vecka (tisdag 18/4). Deras arbetstid är från
kl: 07.00 – 16.00 fram till dess att arbetet är färdigställt i området. Det som kommer ske är kanaliseringsarbete på gavlar och fasader/altaner.

I informationen från Sandnet står det:
Vad behövs av mig som boende?
För att våra installationsentreprenörer skall kunna arbeta så snabbt och effektivt som möjligt ber vi er att röja undan på er altan för att ge dem fri arbetsyta.

Styrelsen har informerats om att det inte varit tillräckligt röjt på vissa altaner. Tyvärr innebär detta att TST gruppen får börja med att röja innan de kan utföra sitt arbete. Eftersom detta innebär extra arbetstid så kan det komma att debiteras om inte arbetsyta frigjorts framför fönster och altandörr.

Så vi ber er än en gång att göra plats för våra entreprenörer TST gruppen.

Tack för hjälpen!

/Styrelsen

Den 16 mars 2017
Uppstartsmöte, samverkan BRF SebohusNr1 och Sandnet.
Från Sandnet kommer Thomas Norberg, Malin Franevik samt projektledare Lars Malmberg.
Arbetsgruppen består av styrelsemedlemmar samt vaktmästare Kim Östlund.
- Preliminär tidsplan.
- Utförandegenomgång (grävning).

Den 22 februari 2017
BRF SebohusNr1 tecknade avtal "Sandnet Fiber till hemmet".

Den 23 januari 2017
Möte med Thomas Norberg från Sandnet.
Arbetet "grävning"/indragning kommer påbörjas under våren 2017.

Den 19 december 2016 
Styrelsen beslutade om att gå vidare med kollektivanslutning för SebohusNr1.
Styrelsen kommer träffa Thomas Norberg för vidare diskussion om vilka tjänster vi skall kollektivansluta oss till.

Den 8 december 2016
Informationsmöte hölls där alla boende bjöds in för att lyssna, komma med egna åsikter, synpunkter och frågor angående fiber till Sebohusnr1. Totalt var vi 24 personer som kom till detta möte. Alla boende har även fått mera information i sin brevlåda efter detta möte med prisexempel från Thomas Norberg, Sandnet.