Skutanbladet november 2017

20 november 2017 Vad är aktuellt i HSB brf Skutan?

Informationsmöte och adventsfika
Styrelsen välkomnar alla medlemmar i brf Skutan till ett temamöte om balkonger.

När: Onsdag 22 november
Tid: 18:00
Plats: Skönsbergs folkets hus, Gillesalen

På plats finns Bengt-Olof Rudberg, konsultchef HSB, för att berätta mer om vilka förutsättningar som krävs för att kunna investera i nya balkonger.

Vad kostar det att bygga en balkong? Finansiering? Förutsättningar? Byggprocess? Hur mycket kan det kosta per lägenhet?

I samband med mötet bjuder styrelsen på glögg, pepparkakor, skinkmacka på vörtbröd, julmust och kaffe.

Brandsäkerhet
I dessa mörka tider är levande ljus både värmande och mysigt. Tänk dock på att hantera ljusen varsamt och aldrig lämna dem utan uppsikt. Det är även viktigt att vi tillsammans hjälps åt att hålla trapphusen fria från föremål för att undvika brandrisk och olycksfall.

Höjd månadsavgift
Styrelsen har beslutat att höja avgiften från 1 januari 2018. Höjningsbehovet beror bland annat på ökade försäkringskostnader.

Kontakta Försäkringskassan om du tror att du har möjlighet att erhålla bostadsbidrag eller förändring av nu utgående bidrag kan ske.

Viloyta i trappuppgångar
Vägghängda stolar är beställda till samtliga trappuppgångar. Stolarna är brandklassade och fungerar utmärkt i väntan på taxi, färdtjänst eller dylikt.

Garage, tvättstuga och fönster 
I samband med avfärd från garaget vill styrelsen påminna om att säkerställa att porten går i lås. Detta för att undvika att obehöriga tar sig in i fastigheten. För att öka trivseln i tvättstugan är det viktigt att alla hjälps åt att hålla ordning och reda. Om något är trasigt på eller kring fönstren, vänligen kontakta HSB på nummer 026-65 70 00.

Soprum
Styrelsen har på önskemål från medlemmar att utöka sorteringen i grovsoprummet. Från årsskiftet så kommer man att kunna lämna elartiklar och färg i grovsoprummet, separata burar kommer att ställas dit. Utökad service är givetvis inte gratis, men ger ett mervärde till medlemmarna i föreningen.

Nytt låssystem
Utifrån bifallen motion från årsstämman 2017 har medlemmarna beslutat att investera i ett nytt låssystem till samtliga entréer. Det nya systemet gör att medlemmarna kommer att kunna låsa upp porten med mobil, tagg och vanlig nyckel. Mer info om installation och instruktion kommer i separat utskick.

Motioner till stämman 2018
Om du vill vara med och påverka utvecklingen i HSB brf Skutan, så kan du skriva en motion till stämman 2018. Skriv en motivering och gärna ett förslag på förbättring, namn och lägenhetsnummer. Maila till camilla.olofsson@hsb.se, senast 28/2 - 18.