God Jul!

12 december 2013 Nu lägger vi ytterligare ett år till handlingarna. Ett händelserikt år där Ugglan stärkt sin ställning och goda rykte som en av de populäraste föreningarna i Hudiksvall, något som varit tydligt inte minst genom de försäljningar som skett under året. Ett bra läge i staden, en byggnad i bra skick och låga månadsavgifter har tillsammans resulterat i många hugade spekulanter och höga försäljningspriser.

Brf Ugglan har varit bostadsrättsförening sedan 1988 då huset byggdes. Det har varit händelserika år och föreningen har gått igenom både svåra och utmanande tider.
Ett mycket väl genomfört styrelsearbete av tidigare styrelser har dock vänt sorg till glädje och i dagsläget kan Brf Ugglan stoltsera med att vara en av de mest solida föreningarna i staden. Under de senaste 16 åren har månadsavgiften varit oförändrad. En unik bedrift, särskilt med tanke på byggnadens goda skick.

Arbetet och ambitionen för en väl fungerande bostadsrättsförening fortsätter dock. Under det gångna året har fokus legat på besparingar och förbättringar. Både för att främja ekonomin och känslan av bekvämlighet.
De åtgärder som gjorts för besparing av vatten och uppvärmning kommer att kunna utläsas först under nästa år men vi vet att det är ganska betydande summor som kommer att sparas in.
När det gäller föreningens lån så har det även där uppnåtts en bra balans och vår lånebild är väl spridd och till låga räntor. Föreningens sparande har också gått framåt och detta medför att föreningen har en bra buffert för både planerade och oförutsedda utgifter.
Det är med andra ord goda förutsättningar för att månadsavgiften skall lämnas oförändrad i ytterligare 16 år!

En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar Ugglans styrelse er alla.
Tack för det förtroende ni gett oss!

Styrelsen
Brf Ugglan