Nya parekeringsregler

15 maj 2022 Information till Brf Vattentornets medlemmar

För att tillgodose behovet av fler förhyrda parkeringsplatser samt öka tillgängligheten på besöksparkeringarna har styrelsen beslutat att ta fram ett tydligt regelverk kring våra parkeringsplatser. Dessa kommer att börja gälla från och med 1 juni 2022. Mer detaljerad information om parkeringsreglerna kommer att finnas i det uppdaterade informationshäftet med trivselregler som delas ut inom kort.

I samband med att det nya regelverket börjar gälla kommer föreningen att införa parkeringsavgifter på besöksparkeringarna. Därför är det viktigt för dig som boende att veta följande:  

  • Vi kommer att använda oss av parkeringstjänsten Parkster, en app som är gratis att ladda ner till din telefon. För den som inte vill/kan eller har tillgång till appen kommer det att finnas ett telefonnummer att kontakta för att kunna parkera.  
  • De två första timmarna kommer att vara avgiftsfria, därefter kommer det att kosta 5 kr/timme. (Max 50 kr/dygn).  
  • För gäster som stannar över längre tid kommer det att finnas ett par separata platser vid det stora gröna förrådet längst upp vid 67:an/69:an. För att få tillgång till dessa platser krävs ett särskilt parkeringstillstånd. Kontakta styrelsen för att hämta ut tillståndet. 
  • Skyltningen kommer att uppdateras. All övrig parkering som inte är uppskyltad inom området blir förbjuden. 

Styrelsen har anlitat Securitas Sverige AB för att upprätthålla respekten för de regler som kommer att gälla kring parkering av fordon inom området. Vid överträdelse kommer parkeringsböter att utfärdas av vaktbolaget. 

Syftet är att detta ska öka tillgängligheten och motverka felaktig parkering. 

Ovanstående regler gäller tills vidare.

Med vänliga hälsningar, Styrelsen