Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ung företagsamhet i samarbete med HSB

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som arbetar med entreprenörskap i skolan. Sedan starten 1980 har de utbildat närmare en halv miljon gymnasieelever i entreprenörskap genom deras processutbildning UF-företagande, där eleverna under ett läsår får starta, driva och avveckla ett UF-företag.

Det tycker vi i HSB Södra Norrland är jättebra och därför samarbetar vi med UF i Gävleborg, Västernorrland och Jämtland.

Här tipsar vi våra medlemmar om bra varor och tjänster som unga arbetat fram och erbjuder i UF-Galleriorna, deras webbshopar. Vi lyfter också unga som på något sätt gett mervärde till HSB genom samarbetet.

UF-företagare berättar

De kombinerar doftljus och psykisk ohälsa

Jämtland

De såg ett växande problem med psykisk ohälsa bland unga i sin närhet och ville hjälpa till att förebygga detta genom sitt UF-företag. Så kom Candela Design till, ett företag som tillverkar ljus av återvunnen stearin och där kunden har stor möjlighet att påverka färg och doft. Kunderna får samtidigt lära sig mer om psykisk ohälsa bland unga genom de broschyrer som företaget utarbetat.

Läs mer om UF Candela Design här!

Känslorna styr motiven i Norahs konst

Gävleborg

Norah Murphy fick diagnosen ADHD när hon gick i årskurs fem. Idag går hon andra året på Textil- och designutbildningen på Polhemsskolan i Gävle. Att jobba med konst kändes som helt naturligt för henne när det blev dags att välja inriktning i UF-företaget. Fast först höll det på att bli något helt annat, nämligen lemonad!

Läs mer om UF Huumanly här!

Modeintresserad trio med stora framtidsplaner

Västernorrland

"En av våra främsta visioner med Model Off är att skapa ett varumärke. Vi ville att namnet på vårt företag skulle vara lätt att komma ihåg och att logotypen skulle vara enkel att känna igen, något som gör att kunderna får upp ögonen för oss. Tanken bakom namnet och den grafiska designen på loggan var att ge en bild av Model Off som ett företag av exklusivitet och kvalitet..."

Läs mer om UF Model Off här!

De räddar världen en vecka i taget

Västernorrland

Fyra klasskompisar funderade på vad de ville starta för UF-företag. De landade i att göra en unik kokbok med två huvudsyften; att göra vardagen lite enklare för folk och samtidigt minska matsvinnet. Den färdiga kokboken presenterar fem recept i veckan under sju veckor, vilket blir totalt 35 recept. Nästan varje vecka gästas de av en kändiskock.

Läs mer om UF Matplan här!

Stekplattan tog dem till padelbanan

Gävleborg

De ville absolut jobba med en vara i sitt UF-företag, men så blev de inte. När de fick förfrågan att hjälpa den lokala padelbanan tvekade de inte en sekund. Att få Edsbyn i rörelse är nu deras största drivkraft. Möt Olivia Jonsson, vd och ekonomiansvarig, Lina Strandberg, marknadsföringsansvarig och Robin Larsson, säljare.

Läs mer om UF MoveEvent här!

De hyllar renen med exklusiv ljusstake

Jämtland

Aslak Kråik går tredje året på Wargenskolan i Östersund och genom sina samiska rötter har han en unik tillgång till råvaran som behövs för UF-företaget Stilren. Han ska, tillsammans med fyra klasskompisar på ekonomiprogrammet, tillverka unika ljusstakar av renhorn. De säger: ”Inget kan stoppa oss – the sky is the limit!”

Läs mer om UF Stilren här!

UF-gallerian

Här kan du köpa varor och tjänster av UF-företagen.

UF-gallerian

Här kan du köpa varor och tjänster av UF-företagen.

UF-Gallerian

Här kan du köpa varor och tjänster av UF-företagen.

Vad gör HSB för unga?

Bospara till din första egna lägenhet

Den kraftiga prisutvecklingen på bostäder i kombination med höjda krav på kontantinsats från bankerna, har gjort det svårare att ta sig in på bostadsmarknaden. Därför sparar allt fler till ett framtida boende. Till skillnad från många andra sparformer ger HSBs Bosparande inte bara dina pengar möjlighet att växa – som bosparare kan du också få förtur till hyresrätter och nybyggda bostadsrätter i hela landet.

Köp en halv bostadsrätt – HSB köper den andra

Idag har unga vuxna problem att komma in på bostadsmarknaden. Därför har HSB tagit fram en ny modell för att finansiera och äga sin bostad. Vi ser det här som en möjlig lösning för att fler unga ska kunna köpa sin första bostad.

HSB forskar om framtidens boende med hjälp av unga

Vill du bo i en unik och dynamisk miljö, där du får ett modernt boende och möjlighet att knyta kontakter med studenter, forskare och näringsliv – samtidigt som du bidrar till forskningen? Då finns HSB Living Lab.

Jobba hos oss

Hos HSB är du en del av något större: Vi skapar framtidens hållbara boenden tillsammans med våra medlemmar. Vi öppnar också dörrar för dem som gör oss till det vi är här och nu – våra medarbetare. Välkommen att bli en del av HSB. Hos oss får du möjligheter att utvecklas och du kan vara säker på att vi ser och uppmuntrar ditt driv. HSB finns med på Academic Works lista över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare. 

Ung Företagsamhet i samarbete med HSB Södra Norrland

Ung Företagsamhet utbildar gymnasieelever i entreprenörskap och eleverna får under ett läsår starta, driva och avveckla ett UF-företag. Det tycker vi i HSB Södra Norrland är jättebra och därför samarbetar vi med Ung Företagsamhet i Gävleborg, Västernorrland och Jämtland. Dessutom erbjuder UF-företagen varor och tjänster som vi tror kan vara intressanta för våra nästan 40 000 medlemmar.